Italiaanse Carabinieri rijdt al in Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Laten we eerlijk zijn, in mijn ogen is het beroep van een politieagent op sommige momenten niet te benijden. Maar op andere momenten is dat zeker wel het geval, vooral in Italië. Want daar rijden de heren politieagenten in een uitermate snelle Lamborghini Gallardo of Huracan als het uitkomt.

Nu komt naar nog een leuk speeltje bij, want de Italiaanse Carabinieri mag twee gloednieuwe Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio modellen in haar wagenpark verwelkomen.

Het FCA-concern, zeg maar de moeder van Alfa Romeo, heeft met de politie namelijk een overeenkomst gesloten voor wat betreft de levering van 800 auto's dit jaar. Dat zijn Alfa Romeo Guilietta's, Jeep Renegade's en Fiat Panda's met vierwielaandrijving.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Carabinieri Rome Milaan 02

Als cadeautje doet FCA er een tweetal snelle versies van de Giulia bij. Die QV's zijn onder de kap overigens niet verschillend van de productievarianten. Daar doet dus de inmiddels bekende 2,9-liter V6 dienst die 510pk levert en een sprint naar de 100 km/h in 3,9 seconden mogelijk maakt.

Wat wel verschilt ten opzichte van een de standaard QV zijn de natuurlijk de camera's, communicatieapparatuur en tablets binnenin en de blauwe LED-strips op het dak en in de bumpers.

Mocht je in binnenkort in Rome of Milaan zijn dan heb je kans dat je 'm tegenkomt, want alleen in deze steden zal er van de QV gebruik gemaakt gaan worden.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Carabinieri Rome Milaan 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: