Jaguar C-X17 langzaam richting productiestadium

Auto’s in het duurdere segment worden in China op dit moment goed verkocht, geen wonder dus dat Jaguar de C-X17 op de Chinese Guangzhou Auto Show presenteert.

Nadat we ‘m eerder al in het blauw en zilvergrijs zagen, heeft het Britse merk ‘m dit keer voorzien van een kleurtje waar de Chinezen gek op zijn: Liquid Gold.

Jaguar C-X17 Liquid Gold goud 2015 11

Het interieur krijgt ten opzichte van de eerder gepresenteerde concepts een verregaande metamorfose. In plaats van twee kunnen nu drie passagiers achterin plaatsnemen en dat is weer een stapje richting het productierijp maken van het model.

Jaguar C-X17 Liquid Gold goud 2015 04

In dat interieur zijn overigens Tan-lederen gebronsde stoelen gemonteerd en zijn veel platinumachtige materialen te vinden. De bagageruimte is verder met een houtsoort die schuil gaat onder de naam Clay Walnut afgewerkt. Het interactieve Surface Console-infotainmentsysteem voorzien van WiFi en aparte beeldschermen voor iedere passagier is, net zoals een audiosysteem van Meridian, opnieuw van de partij.

Jaguar C-X17 Liquid Gold goud 2015 14

Aan de buitenkant vallen verder de hoogglans zwarte raamomlijstingen op en de 23”-inch grote, vijfspaaks velgen. Die zijn overigens gemaakt van ruthenium, dat familie is van element platinum. De metaalsoort is zilverwit van kleur en dat geeft een apart effect in combinatie met het zwart/gouden uiterlijk.

Jaguar C-X17 Liquid Gold goud 2015 10

Naar verwachting staat de C-X17 als Jaguar Q-Type ergens eind 2015 of begin 2016 in de showroom.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: