Jaguar frist F-Pace gamma op inclusief twee nieuwe versies

Jaguar heeft de F-Pace onder genomen en grijpt die kans meteen aan om een tweetal speciale uitvoeringen van het model te introduceren, namelijk de  dynamische 300 Sport en de rijk uitgeruste Chequered Flag.

De F-Pace 300 Sport is, zoals de naam uiteraard al weggeeft, gericht op sportiviteit en wordt leverbaar met keuze uit twee 220 kW (300 pk) sterke motoren in combinatie met vierwielaandrijving: de 2,0-liter Ingenium-benzinemotor en de 3,0-liter V6 dieselmotor. De tweeliter levert 400 Nm koppel en daarmee accelereert deze F-Pace versie in 6,1 seconden van 0 naar de 100 km/h.

De topsnelheid bedraagt 233 km/h. De drieliter zescilinder diesel levert met 700 Nm bijna twee keer zoveel koppel en is dan ook zeven tienden sneller op de standaardsprint. De topsnelheid van deze diesel bedraagt overigens s241 km/h.

Het uiterlijk van de F-Pace Sport kenmerkt zich door de in Dark Satin Grey uitgevoerde grille-omlijsting, raamlijsten, ventilatieroosters, spiegelkappen en achterdiffuser. De 300 Sport is uitsluitend in de kleuren Yulong White, Indus Silver en Santorini Black leverbaar en is voorzien van 300 Sport-badges op het front en op de achterklep.

Het interieur heeft een unieke sfeer dankzij de contrasterend gele stiksels op het instrumentenpaneel, de middenconsole en de met leder beklede stoelen. Het 300-logo komt terug op de instaplijsten, de vloermatten, het stuurwiel en in reliëf op de hoofdsteunen voorin.

Standaard zijn zaken als Touch Pro Navigation met Connect Pro, een 12,3" -inch Interactive Driver Display, een Meridian-audiosysteem en veertienvoudig elektrisch verstelbare stoelen aanwezig. Op de optielijst staan zaken als  achttienvoudig verstelbare verwarmbare en gekoelde zitplaatsen voorin en achterin, Adaptive Cruise Control en Adaptive Dynamics.

De Chequered Flag is dan weer gebaseerd op de R-Sport-uitvoering en kenmerkt zich door de sportief vormgegeven voorbumper, de in Gloss Black uitgevoerde grille, deurpanelen, ventilatieroosters en dakrails. De F-pace Chequered Flag is leverbaar in de kleuren Yulong White, Santorini Black en de nieuwe kleur Eiger Grey.

Het interieur van de Chequered Flag is dankzij de lederen bekleding, de geweven aluminium details en Chequered Flag-instaplijsten een combinatie van luxe materialen en traditioneel vakmanschap. De inzittenden voorin kunnen genieten van de standaard tienvoudig elektrisch verstelbare stoelen, het Touch Pro Navigation Pack, het Meridian Sound System, de personaliseerbare 12,3"-inch Interactive Driver Display en het Touch Pro-infotainmentsysteem.

De F-pace Chequered Flag is leverbaar met keuze uit 2,0-liter Ingenium-benzine- en -dieselmotoren in combinatie met vierwielaandrijving. De instapversie is de P250 met 184 kW (250 pk) vermogen en 365 Nm koppel. Deze versie accelereert in 7,0 seconden van 0 naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 217 km/h. De 2.0 liter Ingenium-dieselmotor is er met 132 of 177 kW (180 en 240 pk).

De Jaguar F-Pace is verkrijgbaar vanaf € 63.920,-. De Chequered Flag Edition is leverbaar vanaf € 85.920,-. De F-Pace 300 Sport is leverbaar vanaf € 98.470,-. De lekkerste F-Pace blijft natuurlijk de SVR, daar moet je dan wel de prijs van twee Chequered Flag Editions voor neertellen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: