Jaguar onthult XJR en XKR-S GT

Dacht je dat Jaguar met de XKR-S wel zo’n beetje de extreemste Jag in de familie had dan heb je het mis, op de NY AutoShow presenteert het merk naast de nieuwe XJR de XKR-S GT, de meest extreme Jag ooit.

Jaguar-XKR-S-GT-07

Extreem is wel te merken aan het feit dat de XKR-S GT de eerste Jaguar is die standaard met keramische remschijven geleverd wordt. In een streng gelimiteerde oplage van 30 stuks. De kans dat je er eentje kunt kopen is dus bijna nul.

Jaguar-XKR-S-GT-06

De XKR-S GT beschikt over dezelfde 5,0 liter V8-Supercharged als de XKR-S en XJR en beschikt dus over 550Pk en 680 Nm koppel. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 300 km/h, de stoplicht sprint wordt in slechts 3,9 seconden volbracht, mede dankzij een sportieve automaat met zes versnellingen.

De nodige aerodynamische aanpassingen, een aangepaste wielophanging en nieuw stuursysteem doen, samen met de enorme achterspoiler en bestickering, de rest natuurlijk.

Jaguar-XKR-S-GT-12

Mocht je ook nog wat vrienden mee willen nemen dan is de XJR een beter alternatief. Niet gelimiteerd in oplage, maar met dezelfde 5-liter V8, 550Pk (40Pk meer dan de XJ Supersport) en 680Nm uitgerust, is deze supersedan slechts ietsje trager bij het stoplicht.

De 100 km/h wordt namelijk na 4,6 seconden bereikt. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 280 km/h waarmee deze Jag zijn, op 250 km/h begrensde, Duitse rivalen duidelijk achter zich laat.

jaguar-xjr-002

Uiterlijk is de XJR te herkennen aan de 20”-inch Farallon velgen, front splitter, lamellen in de motorkap, een achterspoiler en last but not least een Jaguar Performance remsysteem. Een 8-traps automaat is standaard, net zoals variabele dempers en een surround-sound audiosysteem met 18 speakers en een totaalvermogen van 825 Watt.

jaguar-xjr-009

De XJR wordt leverbaar in verschillende exterieurkleuren. De prijzen van deze beide roofkatten zijn nog niet bekend.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: