Jaguar XE/XF 300 Sport moet ons de V6-motoren doen vergeten

De recent ingevoerde WLTP-cyclus heeft niet alleen gevolgen voor BMW, maar ook voor Jaguar. Zo voldoen de XE en XF-modellen met een zescilinder in het vooronder niet meer aan deze cyclus en verdwijnen dus uit het gamma.

Aangezien het te duur is om deze modellen uit te rusten met een extra roetfilter om ze wel weer te laten homologeren verdwijnen dus de XE S en XF S met supercharged V6.

Mocht je echter in de markt zijn voor een rappe XE of XF dan is er hoop, want Jaguar brengt meteen de 300 Sport-uitvoering op de markt voor beide modellen. Net zoals de S-versies met een blok van de F-Type, al gaat het hier wel over de Ingenium 2-liter viercilinder turbobenzine. 300 pk en 400 Nm sterk, is dat turboblok. Waardoor in de XE 300 Sport een sprintje naar de honderd mogelijk moet zijn in 5,7 seconden.

Speciaal voor de 300 Sport-versie haalt Jaguar gesatineerde grijze exterieur-accenten boven, net zoals een spoiler achterop. De gele badge in de grille moet geen twijfel doen bestaan over de uitvoering terwijl ook binnenin gele stiksels aanwezig tekenen. O ja, ga je voor de XF 300 Sport, dan heb je ook nog de keuze om een 300 pk sterke V6 diesel aan te vinken, waardoor de V6 toch niet helemaal verdwijnt.

Naast het onthullen van de 300 Sport, levert Jaguar alle XE- en XF-modellen voortaan met een groter 10″-inch infotainmentscherm, meer metalen en chromen details in het interieur en vloermatten van hoogwaardiger materiaal. Het is maar even dat je ’t weet.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: