Jammer genoeg veel te duur en niet innovatief meer: Nissan GT-R Track Edition

Nissan voegt met de introductie van de GT-R Track Edition een nieuw hoofdstuk toe aan het aanhoudende succesverhaal van de GT-R. Deze uitvoering, ontwikkeld door Nissans autosportdivisie NISMO, biedt nog betere prestaties en is ontworpen om te overtuigen op zowel de openbare weg als het circuit.

Nissan positioneert de GT-R Track Edition in de modellenline-up boven de Pure, Black Edition en Prestige, maar ónder het topmodel GT-R NISMO. Alle aanpassingen van de GT-R Track Edition zijn er dan ook op gericht de prestaties en de dynamische ervaring naar een nog hoger plan te tillen.

Een van de wijzigingen is de toepassing van specifieke Bilstein Damptronic-wielophanging met een meer op de racerij gerichte set-up. De nieuwe onderstelafstelling biedt optimale stabiliteit in bochten en voor rijden in rechte lijn.

nissan-gt-r-track-edition-2017-03

Ook een bredere voorbumper en unieke, gevorkte, 20"-inch NISMO Racing Black-wielen zijn kenmerken van de GT-R Track Edition. Een nieuwe lichtgewicht stabilisatorstang is gemonteerd ter verhoging van de stabiliteit en verlaging van het gewicht.

Recaro sportstoelen met zwart-rood lederen bekleding van de GT-R Black Edition, een koolstofvezel achterspoiler én een unieke Track Edition koolstofvezel badge op het dashboard behoren tot de standaarduitrusting. Een van koolstofvezel vervaardigde kofferdeksel en sportspoelen met koolstofvezel kuipen zijn opties.

De GT-R Track Edition is gebaseerd op de GT-R van modeljaar 2017, die in april dit jaar werd onthuld op de New York Motor Show. De vierwielaangedreven supercoupé bouwt voort op het ongeëvenaarde GT-R-erfgoed en heeft een  aerodynamischer design, gecombineerd met een premium interieur voor maximaal comfort.

De 8"-inch touchscreen van het NissanConnect-infotainmentsysteem en een Bose audio-installatie met elf speakers verhogen het comfortniveau nog meer.

nissan-gt-r-track-edition-2017-04

De 3,8-liter twinturbo V6-motor met 24 kleppen levert 419 kW (570 pk) vermogen en 637 Nm trekkracht. Elke motor is compleet met de hand gebouwd, in een speciale ‘clean room’ en door een zorgvuldig getrainde TAKUMI-motorspecialist. Aan de voorzijde van de motor zit een aluminium plaat met de naam van de motorbouwer.

Bovenstaande klinkt natuurlijk heel leuk, maar als je weet dat deze GT-R bijna 180 mille (om precies te zijn 176.900,- euro) kost en dat we hier in de basis over een model uit 2007 praten zonder echt nieuwe innovaties, dan moeten we helaas constateren dat de initiele glorie van de GT-R allang vergaan is.

Sterker nog, ondergetekende zou voor dat geld voor andere alternatieven kiezen, want inmiddels is het koopje dat de GT-R ooit was veranderd in een verouderd en te duur speeltje.

Mocht je toch nog interesse hebben, de levering start volgende maand.

nissan-gt-r-track-edition-2017-01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: