JE Design neemt Seat Leon FR TDI onder handen

De Duitse tuner JE Design is met name bekend van het onder handen nemen van Audi’s, Volkswagens en Seats. En van dat laatste merk hebben ze dit keer de nieuwe Leon FR met de sterkste dieselmotor uitgekozen.

Seat Leon FR TDI JE Design rood 2014 03

Standaard beschikt de FR over een 2,0-liter dieselmotor voorzien van 184Pk en 380Nm koppel. Dankzij wat software-aanpassingen stijgt dat vermogen naar 210Pk bij 430Nm trekkracht. De sprint naar de 100 km/h neemt daarna iets minder lang in beslag, namelijk 6,9 seconden in plaats van 7,5 seconden af fabriek. De topsnelheid blijft onveranderd steken op 228 km/h.

Seat Leon FR TDI JE Design rood 2014 04

Aan de buitenkant is een bodykit gemonteerd die de Leon van een extra sportief en dikker uiterlijk voorziet. De kit in carbon-look bestaat uit een nieuwe achterbumper, sideskirts en een aangepaste frontspoiler. Een setje matzwarte 18”-inch velgen die luisteren naar de naam Scorpio maken het geheel samen met vier uitlaatpijpen en een verlaging van 3 centimeter compleet.

Mocht dat nog niet genoeg zijn dan is ook nog een variant met een volledig instelbaar KW-onderstel te leveren. Dan bedraagt de verlaging maximaal zelfs zes en een halve centimeter.

Resten nog de prijzen: de vermogensupgrade kost bijna 2.000,- euro, de bodykit iets meer dan 1.000,- exclusief montage. De prijzen van de verlagingen zijn nog niet bekend.

Seat Leon FR TDI JE Design rood 2014 02

Respect Copyright!
%d bloggers like this: