JE Design voorziet Seat Leon Cupra van nog meer dampf

Seat heeft met de Leon Cupra op dit moment  het ronderecord voor voorwielaangedreven auto’s op de Nordschleife in handen, dus een Cupra met meer vermogen zou eigenlijk niet nodig moeten zijn , toch?

Tuner JE Design denkt daar echter wat anders over en vond dat de Leon in Cupra uitvoering best wat meer dampf kan gebruiken, veel meer zelfs.

JE Design Seat Leon Cupra SC KW wit 2014 02

Want na een testosteronkuurtje onder de kap neemt het vermogen van de 280PK sterke 2,0- liter viercilinderturbo met 70Pk toe tot maar liefst 350Pk. Het koppel stijgt daarbij van 350Nm tot 440Nm.

Daarmee kan de sprint naar de 100 km/h zeven tienden sneller worden afgerond, om precies te zijn in 5,1 seconden. Over de topsnelheid wordt niet gesproken.

JE Design Seat Leon Cupra SC KW wit 2014 03

Aanpassingen aan de aandrijflijn om dit vermogen op de weg te krijgen zijn overigens niet gedaan. JE Design vertrouwt volledig op de werking van het af fabriek gemonteerde sperdifferentieel.

Wel komt de Leon Cupra dankzij kortere en stijvere veren van onderstelspecialist KW 4,5 centimeter dichter op het asfalt te liggen. Een setje 19”-inch velgen in combinatie met nieuwe zij-skirts en een frontsplitter aan de voorkant doen tenslotte de rest.

Over de prijs van dit alles is nog niets bekend. Meer informatie over de Leon Cupra vind je trouwens hier.

JE Design Seat Leon Cupra SC KW wit 2014 07 JE Design Seat Leon Cupra SC KW wit 2014 06 JE Design Seat Leon Cupra SC KW wit 2014 08

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: