Je Porsche bedienen kan voortaan ook met de Apple Watch

Porsche is een van de eerste autofabrikanten die het mogelijk maakt om zijn auto’s te verbinden met de nieuwe Apple Watch. Eigenaren van een Porsche die een Apple Watch dragen, kunnen vele autofuncties vanaf hun pols bedienen – ze hoeven hun iPhone of Android telefoon niet meer niet tevoorschijn te halen.

De Porsche Car Connect App geeft eigenaren van een Panamera, 918 Spyder, Macan of Cayenne (vanaf modeljaar 2014) de mogelijkheid om een hele hoop zaken op afstand te regelen. De 911 staat, en dat is interessant, niet op de lijst. Waarschijnlijk volgt die na de facelift die voor later dit jaar gepland staat.

Porsche Panamera GTS V8 Maria Sharapova Edition Sochi wit 2014 01

De bediening van Porsche Car Connect via Apple Watch is een aanvulling op de bediening via de iPhone of Android telefoon. Via de Apple Watch geeft Porsche Car Connect informatie over de status van de auto en diverse functies kunnen worden bediend door het aanraken van het touchscreen of door middel van gebaren.

Het ‘display op afstand’ visualiseert bijvoorbeeld ramen, deuren, schuifdak en kofferklep; de eigenaar kan direct zien of ze zijn gesloten.

Porsche Panamera Turbo S brons beige Executive 2014 01

Indien nodig is de auto af te sluiten door een tikje op het display (Force Touch-functie). Ook de ‘Carfinder’ is heel handig:  hij toont de locatie van de auto en gidst de eigenaar er door middel van de navigatiefunctie heen. Zelfs op drukke parkeerplaatsen is de Porsche in kwestie eenvoudig terug te vinden. Via de Apple Watch is het namelijk mogelijk de signaalfunctie van alarmsirene en knipperlichten te activeren.

Comfort uit de losse pols
De belangrijkste comfortfuncties van een Porsche met Plug-in hybride technologie kunnen ook via de Apple Watch worden gemonitord én bediend. De laadstatus van de hoogvoltbatterij is in een oogopslag te checken, inclusief de bijbehorende reikwijdte en eventuele resterende laadtijd. In het ‘Climate menu’ kan voorafgaand aan een rit bijvoorbeeld de airconditioning of de verwarming worden geactiveerd.

Porsche Macan

Nog meer gebruiksgemak
Door de combinatie van Porsche Car Connect en de Apple Watch wordt de communicatie tussen bestuurder en voertuig nog eenvoudiger. Omdat daarbij gebruik wordt gemaakt van het mobiele telefoonnetwerk, kan die communicatie ook nog eens op elke gewenste afstand plaatsvinden. Meer informatie over alle mogelijkheden is te vinden op de webpagina van Porsche Car Connect.

Porsche Car Connect Apple Watch App 2016 05 Porsche Car Connect Apple Watch App 2016 04 Porsche Car Connect Apple Watch App 2016 02 Porsche Car Connect Apple Watch App 2016 01 Porsche Car Connect Apple Watch App 2016 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: