Je zult maar een Volvo gekocht hebben...

Mocht je eind vorig jaar een Volvo gekocht hebben dan heb je een serieus probleem. Volvo heeft met ingang van dit jaar de prijzen van een aantal modellen namelijk flink naar beneden bijgesteld. In enkele gevallen bedraagt het prijsverschil zelfs meer dan vier en een half duizend euro.

Goed nieuws voor mensen die een nieuwe Volvo willen kopen, slecht nieuws als je er net eentje gekocht hebt want deze bedragen kun je direct extra bij je afschrijving optellen.

Wat is er aan de hand? Vanaf 1 Januari bestaat de BPM volledig uit een CO2 afhankelijke heffing en niet meer uit een vast percentage. Daarnaast heeft Volvo Nederland ook besloten om een aantal prijzen meteen te herzien.

Zo is de V60 bijvoorbeeld ruim 3.000,- euro goedkoper geworden. Deze kost nu net geen 32.000,- euro terwijl dat net iets meer dan 35.000,- euro was. Dit geldt ook voor de S60; die is nu ruim 3 duizend euro goedkoper dan vorig jaar en is vanaf 29.995,- te bestellen.

Met het oog op de komende facelifts van de S80, V70, XC60 en XC70 (die nog voor dit jaar gepland zijn) werden ook voor deze modellen de prijzen verlaagd. De XC70 wordt zelfs bijna 4.700,- euro goedkoper.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: