Jeep geeft Grand Cherokee en SRT een facelift

Toen ergens in de lente van 2011 de nieuwe Jeep Grand Cherokee op de markt kwam waren velen verrast. Zijn off-road kwaliteiten waren veel beter dan verwacht, net zoals de rij-eigenschappen en het interieur.

Omdat de concurrentie niet stilzit en er zelfs binnenkort een nieuwe X5 aan komt vond Jeep het kennelijk nodig om de Cherokee van een update te voorzien.

2014 Jeep Grand Cherokee Summit 06

Meest opvallende wijziging is natuurlijk de nieuwe voorkant. Uiteraard werd deze weer wat strakker getrokken en voorzien van LED-dagrijverlichting. Om de Cherokee een wat meer ‘Europees’ uiterlijk te geven werd er voor gekozen zo’n beetje alle chromen strips aan de buitenkant te verwijderen. Optioneel zijn nu ook de achterlichten in LED-techniek leverbaar.

Het belangrijkste nieuws op techniekgebied is ongetwijfeld de nieuwe achttraps automaat die de oude met vijf verzetten eindelijk vervangt. Exacte cijfers ontbreken nog, maar reken maar dat deze nieuwe automaat een stuk efficiënter en zuiniger is dan z’n voorvanger. Het woord Eco mode is ook al gevallen, dan weet je genoeg. Motorisch blijft alles bij het oude: er is keuze uit een V6- en V8-benzine of een zescilinder diesel.

2014 Jeep Grand Cherokee Limited 03

Binnenin is ook het nodige gewijzigd waarbij meteen de nieuwe pook van de automaat opvalt. Standaard wordt de nieuwe middenconsole nu van een 5”-inch groot scherm voorzien. Nieuw is ook de verkrijgbaarheid van een 8,4”-inch Uconnect-touchscreen waarmee de functies van het eveneens optionele multimediasysteem te bedienen zijn.

Ook de rappe SRT-versie profiteert van de wijzigingen en krijgt de beschikking over dezelfde nieuwe, efficiëntere 8-traps automaat. Ook hier blijft motorisch alles bij het oude: de 6,4-liter V8 produceert onveranderd 485Pk en 630Nm koppel. Nieuw is wel een lauch-control waarmee je bij het stoplicht nog sneller weg bent.

De prijzen en overige details zijn nog niet bekend, we verwachten dat de vernieuwde Cherokee rond de zomer de Oceaan oversteekt en hier bij de dealers staat.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: