Kia brengt tweede generatie Soul begin volgend jaar op de markt

Kia zal tijdens de komende IAA de tweede generatie van de Soul presenteren. De kleine crossover staat nu op een volledig nieuw platform en krijgt optisch wat van de Sportage en Sorento mee.

Voorbeeld voor deze nieuwe oplage was de Kia Track’ster die in 2012 als showmodel/concept het licht zag en over een wat dikker uiterlijk dan de huidige generatie Soul beschikt.

Het nieuwe platform is een afgeleide van het Cee’d platform en daardoor zijn, volgens Kia althans, de rijeigenschappen een stuk dynamischer. Verder is de carrosserie iets groter waardoor de Soul wat gespierder overkomt. De langere wielbasis en grotere spoorbreedte zorgen voor meer binnenruimte. Veel aandacht hebben de ingenieurs besteed aan het geluidsniveau.

De 1,6-liter diesel en benzinemotoren worden uit de huidige generatie overgenomen maar wel voorzien van de nodige upgrades. Een handgechakelde zesbak is standaard, een zestraps automaat komt als het goed is op de optielijst te staan.

De nieuwe Soul wordt leverbaar in elf verschillende kleuren waarbij het dak in een contrasterende kleur (rood, wit of zwart) gespoten kan worden. Een designpakket met pianolak, waar het rode model op de foto’s van is voorzien, wordt als optie leverbaar.

Verder kunnen zaken als LED-dagrijverlichting, Xenon, klimaatcontrole, cruisecontrol, verwarmde en geventileerde(!) stoelen, smart-key en een panoramadak af fabriek geleverd worden.

Volgens Kia moet de nieuwe Soul ergens in het eerste kwartaal van volgend jaar in de showrooms staan.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: