Kia en Hyundai: bye bye Microsoft, hallo Google Maps!

Het gaat Microsoft op dit moment niet echt voor de wind. De verkopen van Windows 8 vallen een beetje tegen en hun tablets verkopen ook al niet zoals verwacht.

Daar komt nog bij dat Kia en Hyundai vandaag bekend gemaakt hebben dat ze in de toekomst géén gebruik meer zullen maken van Microsoft voor hun UVO navigatie/infotainment systeem, maar van grote concurrent Google.

Met ingang van de facelift voor de Kia Sorento die voor het eerste kwartaal van dit jaar gepland staat krijgt  ook het UVO systeem namelijk een upgrade naar een nieuwe versie. Deze versie krijgt de naam UVO eServices en krijgt de beschikking over Google Maps en Google Places (zowel voor navigatie als voor het vinden van POI’s).

Daarnaast wordt het met dit systeem mogelijk om de status van de auto op te vragen en diagnostische gegevens bekijken. Via het systeem kan in geval van een probleem dan meteen een afspraak met de dealer gemaakt worden. Mocht je in je nieuwe Kia onverhoopt in een ongeluk verzeild raken worden automatisch de hulpdiensten gebeld en via je smart phone kun je je geparkeerde auto terugvinden en zelfs routes naar de auto sturen.

Het systeem zal voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar komen maar reken er maar op dat UVO eServices dit jaar ook naar Europa komt. Audi, Mercedes (nieuwe A-klasse) en zelfs Tesla maken namelijk al langer gebruik van Google Maps en uiteraard kunnen de Koreanen niet achter blijven. Onderstaand dan maar gelijk even het dashboard in een Tesla, zo kan het dus ook...

Respect Copyright!
%d bloggers like this: