Kia heeft Sportage subtiel onder handen genomen

Voor dit jaar heeft Kia de Sportage enigszins opgefrist. Je moet wel twee keer kijken voordat je de verschillen ziet, maar waarschijnlijk vallen de nieuwe achterlichtunits nog het meeste op.

Uiterlijk verandert er verder dus niet veel, behalve wat wijzingen aan koplampen en bumpers. Binnenin is het interieur voorzien van een make-over; betere materialen en geluidsisolatie moeten het verblijf adaar aangenamer maken volgens het merk. Ook het infotainmentsysteem krijgt natuurlijk de laatste nieuwe software update.

Kia Sportage bruin mocca brons 2014 03

Onder de kap zijn er twee diesels terug te vinden, de 1.7 CRDi en de 2.0 CRDi HP. Op benzinegebied is er de bekende 1.6 GDi (zo traag als **** *****) en voortaan beschikt de 2.0 GDI ook over directe inspuiting. Dat resulteert in een vermogen van 166Pk en opvallend daarbij is dat het verbruik niet is afgenomen maar juist toegenomen. De oude 2.0 had voldoende aan gemiddeld 7,5 liter per 100 kilometer, de nieuwe lust een slokje meer en komt uit op 7,8 liter.

De prijzen zijn nog niet bekend, wel bekend is dat de normale 2.0 CRDi met een vermogen van 136Pk niet meer in Nederland geleverd zal worden.

Kia Sportage bruin mocca brons 2014 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: