Kia laat de GT4 Stinger Concept in vol ornaat zien in Detroit

Tijdens de North American International Auto Show presenteert Kia de GT4 Stinger Concept. Een concept die beschikt over de nieuwste versie van Kia’s ‘signature’ grille en die wat mij betreft ergens doet denken aan de de Kia Kee Concept die tijdens de IAA in Frankfurt in 2007 geïntroduceerd werd.

Die karakteristieke grille hangt nu bij de Stinger slechts enkele centimeters van de grond en wordt omringd door een witte gloed geflankeerd door verticale LED koplampen.

Kia GT4 Stinger Detroit Concept geel 2014 03

Ventilatieopeningen zorgen voor koeling van de remmen in de 20”-inch wielen. Een koolstofvezel splitter onder de voorbumper zorgt voor extra downforce. Dat die downforce nodig is valt op te maken uit de twee uitlaatpijpen aan de achterkant.

Die doen vermoeden dat we hier niet te maken hebben met een hybride-concept maar met een concept voorzien van een benzinemotor. Onder de motorkap ligt dan ook een 2,0-liter T-GDi viercilinder motor die in combinatie met een handgeschakelde zes-versnellingsbak 315Pk aan de achterwielen levert.

Kia GT4 Stinger Detroit Concept geel 2014 02

Hoewel de GT4 Stinger een coupé is, noemt Kia deze concept een 2+2 en dat is te danken aan een minuscuul achterbankje achter de voorstoelen.

Over eventuele productieplannen is uiteraard niets bekend.

Kia GT4 Stinger Detroit Concept geel 2014 05 Kia GT4 Stinger Detroit Concept geel 2014 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: