Kia laat interieur nieuwe Sorento zien

Kia heeft hoge verkoopverwachtingen van de nieuwe generatie Sorento en dus laat het merk vandaag alvast een klein stukje van het interieur zien, inclusief wat nieuwe foto’s van de buitenkant.

De nieuwe Sorento is langer en naar verluidt meer op een comfortabel rijgedrag afgestemd dan z’n voorganger. Zo neemt de lengte met 9,5 centimeter toe tot 4 meter 78. Ook de breedte neemt met een halve centimeter toe, terwijl de hoogte voor een dynamisch uiterlijk met anderhalve centimeter afneemt.

Kia Sorento CRDi 2015 bruin 05

Het interieur, dat overigens in Kia’s designcentrum in Frankfurt is ontworpen, is te herkennen aan de nodige horizontale lijnen en een groot infotainmentdisplay. Het gebruik van Soft-touch materialen moeten kopers van de nieuwe Sorento een meer premiumgevoel geven. In Europa zal er gekozen kunnen worden uit een eentonig interieur of een variant die voorzien is van een tweetal kleuren. Stoffen bekleding is standaard, leder uiteraard optioneel mogelijk.

Voor meer comfort zorgen een betere geluidsisolatie, minder vibraties en een verbetering van het onderstel en de besturing.

Kia Sorento CRDi 2015 bruin 02

Dankzij de langere wielbasis (+ 8 centimeter) heeft de nieuwe Sorento voor z’n passagiers duidelijk meer plaats. Op alle fronten (beenruimte, hoofdruimte) is de ruimte toegenomen, mede door het lager positioneren van de stoelen. Ook de kofferruimte is met 605 liter een stuk groter dan voorheen (515 liter).

De Sorento is opnieuw leverbaar als vijf- en zevenzitter. Er zal keuze zijn uit een vijftal motoren met vermogens tussen de 172 en 270Pk. De inhoud van de benzineversies bedraagt 2,4- of 3,3-liter, die van de diesels bedraagt 2,0- of 2,2-liter. Kia verwacht dat de 2,2-liter CRDi de meest populaire versie in Europa wordt.

Kia Sorento CRDi 2015 bruin 01

Ook qua uitrusting is de nieuwe Sorento weer helemaal bij de tijd. Zo is er keuze uit een Around View Monitor, Smart Key met automatisch openende achterklep als de bestuurder in de buurt daarvan komt, verkeersbordherkenning, adaptieve cruise control en een waarschuwingssysteem voor kruisend verkeer.

Kia Sorento CRDi 2015 bruin 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: