Kia laat wereld kennis maken met de vierde generatie Rio

De Kia Rio is het bestverkopende model van Kia. Alleen al in 2015 verkocht Kia wereldwijd er meer dan 473.000 exemplaren van. Dat is voor het merk reden om voor de vierde generatie Rio natuurlijk alles uit te kast te halen en er opnieuw een succesnummer van te maken.

Zo is de opvolger van het huidige model natuurlijk gegroeid, biedt volop innovaties en heeft een beter rijgedrag. Na de eerder getoonde schetsen, toont Kia nu - in aanloop naar wereldpremière op de Autosalon van Parijs - de eerste ‘echte’ beelden.

Kia Rio vierde generatie 2017 01

De nieuwe Rio heeft een modern exterieur- en interieurdesign, ontworpen in de designcentra van Kia in Duitsland en Californië, in nauwe samenwerking met het hoofddesigncentrum van Kia in Namyang, Zuid-Korea.

Het model is voorzien van de laatste versie van de kenmerkende ‘tiger nose grille’, die nu minder hoog en breder is, maar die ondergetekende wel enigszins aan een Chevrolet Aveo doet denken.

Kia plaatst de mistlampen meer op de hoeken van de voorbumper, zodat de Rio nog breder oogt. De koplampen zijn compacter en hebben een herkenbare U-vormige LED-lichtsignatuur. De achterlichten, ook voorzien van LED-techniek, hebben een pijlvormige lichtsignatuur.

Kia Rio vierde generatie 2017 03

Dankzij de grotere wielbasis biedt de nieuwe Rio meer binnenruimte. Om het gebruiksgemak te vergroten is het nieuwe dashboard meer op de bestuurder gericht en heeft de Rio aanzienlijk minder knoppen.

De bediening van de meeste functies (audio, navigatie, connectiviteitsdiensten) zijn ondergebracht in het nieuwe infotainmentsysteem met een groot HD-touchscreen.

De Europese introductie vindt plaats in het eerste kwartaal van 2017. Informatie over motorisering, uitrustingsniveaus en prijzen maakt Kia in een later stadium bekend.

Kia Rio vierde generatie 2017 02

TagsKiaRio

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: