Kia ontwikkelt smartphone-app om je EV in te stellen

Kia werkt aan nieuwe technologie waarmee je verschillende prestatie-bepalende instellingen van een elektrisch aangedreven auto kunt wijzigen via een smartphone-app. Het gaat hier om een primeur in de auto-industrie.

Met deze app kun je op afstand de maximumsnelheid van de auto instellen, evenals het energieverbruik van de klimaatcontrole, de kracht van de verwarming en de setting van het regeneratieve remsysteem. Maar ook het maximumkoppel van de motor, het acceleratievermogen en de reactiesnelheid van het stroompedaal zijn in te stellen. Het gaat in totaal om zeven instellingen die de prestaties van een elektrisch voertuig beïnvloeden.

De door Kia ontwikkelde technologie maakt het mogelijk dat bestuurders in elk willekeurig elektrisch voertuig hun eigen gepersonaliseerde instellingen kunnen gebruiken door deze te downloaden van de server.

De toepassing biedt geoptimaliseerde instellingen voor een route naar een bestemming, door de resterende afstand en de daarvoor benodigde energie te berekenen. Tevens kunnen gebruikers hun persoonlijke instelling online delen en die van anderen uitproberen. Bestuurders kunnen ook aanbevolen instellingen van Kia toepassen, bijvoorbeeld voor het rijden op provinciale wegen, in stedelijk gebied of in bergachtig gebied.

De instellingen van gebruikers worden opgeslagen op een server in de cloud. Met behulp van blockchain-technologie wordt optimale beveiliging gewaarborgd. Tijdens het uploaden en delen van aangepaste instellingen codeert het systeem belangrijke parameters in een blockchain-netwerk door nieuwe datablokken te maken en deze op te slaan om eventuele manipulatie te blokkeren.

Elektrische voertuigen bieden specifieke eigenschappen waarmee zij zich nadrukkelijk onderscheiden van conventionele voertuigen met een verbrandingsmotor. EV’s bieden volgens Kia een unieke vorm van vrijheid in het aanpassen van rij-instellingen, omdat er geen uitstoot is en zij daarom dus meer speelruimte bieden zonder nadelige milieueffecten dan het geval is bij een benzine of diesel.

Kia is uiteraard voornemens om deze technologie in toekomstige elektrische modellen toe te passen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: