Kia verraadt details van de vernieuwde Sportage

Erg spraakzaam over de nieuwe Sportage was Kia de afgelopen weken niet, maar vandaag komt daar verandering in. Hieronder lees je namelijk alles wat je moet weten.

De vernieuwde Sportage is iets langer dan z’n voorganger, om precies te zijn 4 centimeter. Als je dat niet veel vindt, vraag dan je vrouw/vriendin maar eens even wat 4 centimeter verschil uitmaakt. Daarna praten we wel weer verder.

Anyway, de lengte bedraagt voortaan dus 4 meter 48, terwijl de breedte en hoogte gelijk bleven. Wel wordt de wielbasis een centimeter of drie langer, hetgeen uiteraard goed nieuws is voor de inzittenden. Ook de bagageruimte is gegroeid en wel met 30 liter. Die bedraagt voortaan 503 liter zonder, of 490 liter inclusief een reservewiel.

Kia Sportage 2016 rood 01

Onder de kap is er keuze uit zowel diesel- als benzinemotoren, waarbij de 1,6-liter T-GDI het grootste nieuws is. Deze viercilinder levert dankzij turbopower een vermogen van 177Pk en een trekkracht van 265Nm. De bekende 1.6 zonder turbo (132Pk/161Nm) wordt ook leverbaar, maar laat die motor maar helemaal links liggen als je een Sportage overweegt.

Op dieselgebied is er de 115Pk sterke 1.7 liter CRDi en een vernieuwde versie van de 2.0 liter die met 184Pk en een koppel van 400Nm de lekkerste van het stel is. Voorwielaandrijving en een handgeschakelde zesversnellingsbak zijn standaard.

Vierwielaandrijving is een optie, datzelfde geldt overigens voor een zeventraps DCT-automaat met dubbele koppeling, maar die is weer alleen leverbaar op de 1.6 T-GDI.

Kia Sportage 2016 interieur 03

Binnenin is er een nieuw interieur dat voortaan optioneel voorzien is van een 7,0”- of 8,0”- inch infotainment- en navigatiesysteem. Die zijn af fabriek gekoppeld aan een 160 watt audiosysteem met zes speakers. Optioneel is een 320W sterk JBL Sound System met externe versterke en acht luidsprekers leverbaar, terwijl DAB+ daarbij voor het juiste geluid zorgt.

Nieuw zijn verder zaken als Connected Services op basis van TomTom-software, een draadloos oplaadsysteem voor mobiele apparaten, een achteruitrijcamera, een elektrische achterklep, adaptieve bochtverlichting en een panoramadak.

Verder nog noemenswaardig is de Smart Welcome-functie, die de interieur- en portierverlichting inschakelt en de buitenspiegels uitklapt wanneer de sleutel zich binnen een straal van 1,3 tot 1,7 meter van de deurgreep bevindt.

De nieuwe Kia Sportage staat in het eerste kwartaal van volgend jaar in de showroom.

Kia Sportage 2016 rood 02 Kia Sportage 2016 interieur 01 Kia Sportage 2016 interieur 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: