Kia voorziet Optima nu al van een facelift

Kia voorziet de Optima van een facelift en dat is op z’n zachtst gezegd opvallend, want de Optima is namelijk nog niet zo lang op de markt. Een dergelijk vroege facelift kan dus eigenlijk maar één ding betekenen: de verkopen lopen niet zoals verwacht.

Het merk zelf geeft echter aan dat er goed geluisterd is naar feedback van klanten en dat daarom tot deze facelift is besloten. Ook wordt de facelift aangegrepen om meer verschil tussen de Amerikaanse en Europese versie te creëren. Kennelijk valt het Amerikaanse design hier niet zo in de smaak.

Kia Optima facelift zilver 2014 01

We zien dus de nodige uiterlijke wijzigingen zoals andere koplampen voorzien van LED-dagrijverlichting, mistlampen à la de raketlanceerinstallaties op de Pro_Cee’d GT, nieuwe ontworpen bumpers en gewijzigde achterlichten. Nieuwe velgen designs maken het geheel compleet.

Binnenin is de nodige aandacht besteed om trillingen en geluidsproductie te minimaliseren. Zo is de diesel voorzien van dikkere vloermatten om van het interieur een “stiltegebied” te maken en is er meer isolatie aanwezig.

Kia Optima facelift zilver 2014 02

Verder is er nog een nieuw ontworpen multifunctioneel stuurwiel en zijn de displays vergroot en voorzien van betere graphics. Een hoogglans pianolak zou het interieur volgens Kia hoogwaardiger moeten laten overkomen.

Op motorisch gebied blijft alles bij het oude. Er is dus keuze uit de bekende 2,0-liter benzine met hybridetechnologie of de 1,7-liter diesel. Of de facelift gevolgen heeft voor de prijzen is nog niet bekend.

Kia Optima facelift zilver 2014 03

Respect Copyright!
%d bloggers like this: