In kijkje in de keuken bij de Special Vehicle Operations-afdeling van Jaguar Land Rover

Wat mij betreft is het geen geheim dat Jaguar Land Rover de afgelopen tijd wat pareltjes van auto’s op de markt gebracht heeft. Denk maar eens aan de Jaguar F-Type SVR en de Land Rover Range Rover SVR.

Dat dit het nodige succes met zich meebrengt is inmiddels ook een feit en dus is de afdeling die voor dat succes verantwoordelijk is uit z’n jasje gegroeid.

De opening van het nieuwe Technical Centre begin deze maand markeert dan ook perfect de groei van Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations. Deze gespecialiseerde divisie is alweer sinds juni 2014 verantwoordelijk voor speciale uitvoeringen en producten, personalisering, Jaguar Land Rover Classic-programma’s en merchandising.

Met het nieuwe SVO Technical Centre kan het concern nog beter inspelen op de specifieke behoefte van de meest veeleisende klanten. In het nieuwe Centre zijn meer dan 200 gespecialiseerde werknemers in dienst die kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan.

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations Technical Centre 06

Het Technical Centre biedt ook de mogelijkheid om klanten uit te nodigen in de zogenoemde ‘Commission Suite’, waar zij onder begeleiding van SVO-specialisten de oneindige personaliseringsmogelijkheden voor hun Jaguar of Land Rover kunnen ervaren.

“Dankzij dit technische centrum kunnen we de succesvolle lancering van de Range Rover Sport SVR, Range Rover SVAutobiography en Jaguar F-TYPE SVR een passend vervolg geven. Het vormt bovendien een uitstekende basis voor de lancering van nieuwe, spannende producten”, stelt John Edwards, Managing Director bij Jaguar Land Rover SVO.

Het Technical Centre is specifiek ingericht en ontworpen om te voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen die door Jaguar land Rover worden gesteld.

Bijzonder is de innovatieve, 12.000 m2 grote spuiterij die tot de milieuvriendelijkste ter wereld behoort en waar gespoten delen worden voorzien van een dubbele blanke lak voor extra bescherming en een onberispelijke afwerking.

Andere maatschappelijk verantwoorde maatregelen zijn de toepassing van LED-verlichting, zeer energie-efficiënte productie-ovens en de besparing van miljoenen liters water per jaar dankzij speciale filtertechnieken.

De bijgevoegde foto's geven je een kijkje in de keuken van SVO en hoe strak alles er (nog) bij ligt. Tot die tijd wachten wij vast op de Jaguar F-Pace SVR!

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations Technical Centre 02 Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations Technical Centre 03 Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations Technical Centre 04 Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations Technical Centre 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: