Kleinste hot hatch: Toyota stopt 210pk in de Yaris

Je kijkt hier niet alleen naar de gefacelifte Toyota Yaris, maar ook naar de sterkste Yaris ooit.

Om maar met het uiterlijk te beginnen, dat vindt zijn weg naar de volledige line-up. Dit betekent een volledig nieuwe voor- en achterzijde voor alle Yaris-versies. Toyota waardeert het interieur van de Yaris op en verbetert ook de dynamische rijeigenschappen.

Uiteraard profiteert ook de Yaris Hybrid van alle wijzigingen. De efficiënte hybride versie van de Yaris is uniek in het B-segment en maakt in Nederland meer dan de helft (57%) uit van alle Yaris-verkopen.

Met de deelname aan het WRC dit jaar, wil Toyota President Akio Toyoda de glorietijd van weleer nieuw leven inblazen. In de jaren 80 en 90 was Toyota wereldwijd synoniem aan rallysucces. Het leverde een onuitputtelijke lijst aan podiumplaatsen en 3 wereldtitels op.

Op 19 januari aanstaande staat Toyota opnieuw aan de start van de Rally van Monte Carlo – de eerste rally binnen het nieuwe WRC-seizoen. Geheel in lijn met de nieuwe strategie van meer opwindende auto’s presenteert Toyota nu een imposante straatversie die is afgeleid van de Yaris WRC.

De potente 3-deursversie levert een vermogen van ruim 154 kW/210 pk en biedt daarmee flink wat meer vermogen dan z’n naaste concurrenten, waaronder de Renault Clio RS, de Peugeot 208 GTI, de Volkswagen Polo GTI of de Seat Ibiza Cupra.

Met de gepeperde versie van de Yaris is Toyota weer terug in het ‘hot hatch’-segment, waarin het voorheen met de Yaris T Sport actief was. De nieuwe sportversie van de Yaris, waarvan de naam overigens in een later stadium bekendgemaakt wordt, verbindt de 297 kW/380 pk sterke Yaris WRC met de reguliere uitvoeringen.

Toyota presenteert de Yaris WRC voor het eerst tijdens de komende Autosalon van Genève die traditiegetrouw begin maart van start gaat.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: