Koele Karl: Opel voorziet Karl van SUV-Looks en noemt 'm Rocks

Het is allang geen onbekend ritueel meer, het uiterlijk van een bestaand model voorzien van wat SUV-achtige kenmerken, zoals stoerdere bumpers, wielkastverbreders en beschermpanelen op de flanken.

Opel doet het opnieuw na de Adam Rocks en dit keer met de Karl die als Rocks ook nog eens over een een hogere zitpositie door een 18 millimeter grotere bodemvrijheid ten opzichte van de normale Karl beschikt.

En ook voor deze nieuwkomer van Opel is de connectiviteit van hoog niveau, aangezien hij leverbaar is met Opel OnStar en een R 4.0 IntelliLink infotainmentsysteem. Opel presenteert de nieuwe koele Karl op de komende Autosalon van Parijs (1 tot en met 16 oktober 2016).

Met slimme aanpassingen aan het design onderscheidt deze Karl zich niet alleen van de reguliere versie, maar ook van zijn concurrenten. De zilverkleurige dakrails, stoere bumpers (de voorbumper is voorzien van nieuw ontworpen mistlampen), wielkastverbreders en unieke tweekleurige lichtmetalen 15-inch wielen passen eigenlijk best prima bij deze Opel, zoals de kenmerkende ‘blade’, die voor de achterwielen ombuigt naar boven.

Opel Karl Rocks blauw OnStar 2017 01

Topper in connectiviteit

De ‘SUV’-uitstraling van de carrosserie komt terug in het interieur. De stoelen zijn bekleed met de unieke ‘Favo’-stof, waarvan het dessin een honingraatmotief heeft. Deze stof is exclusief voor de Rocks beschikbaar.

Voor extra allure zorgen de dorpelbeschermers van de voorportieren en de hoogglanzende rand rond de audio-unit. Met radio R 4.0 IntelliLink, is navigatie via Apple CarPlay mogelijk met Apple Maps. Verder is de Rocks leverbaar met Opels persoonlijke connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar.

Opel Karl Rocks blauw OnStar 2017 05

Praktisch, veilig en comfortabel

Verder biedt de nieuwkomer het praktische gebruiksgemak van vijf deuren, vijf zitplaatsen, compacte buitenafmetingen en een riante bagageruimte. Zo nodig kan de achterbank in ongelijke delen (40:60) worden neergeklapt, zodat een bagageruimte van maximaal 1.013 liter (tot aan het dak) ontstaat.

Opels stoere Benjamin is voorzien van alle veiligheids- en comfortvoorzieningen van de reguliere Karl. De standaard aanwezige City-modus maakt met een druk op de knop de besturing lichter, wat manoeuvreren in druk stadsverkeer makkelijk maakt.

Ook Park Assist is leverbaar en helpt de bestuurder bij het parkeren door met een geluidssignaal te waarschuwen voor obstakels bij achteruitrijden. Ook cruise control met snelheidsbegrenzer is leverbaar.

Prijzen en foto's van de binnenkant volgen binnenkort.

Opel Karl Rocks blauw OnStar 2017 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: