Komend weekend wordt het druk op de Europese wegen

Zowel de ANWB als de Duitse ADAC voorspellen voor komend weekeinde de nodige files op de Europese wegen.

Zo gaan niet alleen meer dan 1 miljoen Nederlanders op pad, maar zijn naar schatting ook meer dan 85% van de Duitsers voor hun vakantie onderweg, waarvan 50% met de auto.

En om het alle vakantiegangers nog wat moeilijker te maken zijn er op dit moment in Duitsland alleen al meer dan 400 'Baustelles' met een totale lengte van 1.500 kilometer op de verschillende Autobahnen.

Daar worden dan ook de nodige files verwacht rond Berlijn, Hamburg en München. Vooral op de A3 Köln – Frankfurt – Nürnberg – Passau, de A5 Frankfurt – Karlsruhe - Basel , de A6 Mannheim – Heilbronn – Nürnberg, de Flensburg – Hamburg - Würzburg – Ulm – Füssen/Reutte (Fernpa) en op de 8 Karlsruhe – Stuttgart – München – Salzburg ga je het niet leuk vinden, aldus de ADAC.

In Oostenrijk wordt het vooral druk op de doorgaande wegen naar Hongarije en Slowakije via Wenen (A1/A4/A6), op de Brenner Autobahn richting Italië (A13) en de Tauern Autobahn richting Italië, Slovenië en Kroatie (A10) bij de Karawankentunnel (A11).

In Zwitserland wordt het druk op de wegen richting Basel - Bern - Spiez - Interlaken, de autoverlad bij Kandersteg - Goppenstein en uiteraard de route via de Gotthard tunnel.

In Italie wordt de meeste drukte verwacht op de snelweg richting Bologna - Rimini - Ascona en op de wegen vanuit Zwitserland (Chiasso / Gotthard) en Oostenrijk (A22 / Brenner) richting Verona.

In Frankrijk worden de langste files op de rondweg van Parijs en in de Rhônevallei (A7 / A9) tussen Orange en Perpignan verwacht.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: