Komt BMW straks echt met een 2,0-liter viercilinder in de 7-serie?

Dankzij de oplettende heren van Jalopnik lijkt het er op dat BMW mogelijk in de nabije toekomst een 7-serie met 4-cilinder zal gaan leveren, de 720i.

Mogelijk is de Marketingafdeling van het Beierse merk namelijk vast de gegevens van dat model online aan het zetten, want de website plaatste een screenshot van de aankondiging op de BMW-site.

BMW 7-serie Individual Pearl ME 7

Of er echt een 720i komt is natuurlijk afwachten, maar onmogelijk is het niet. De kleinste motorisering op benzinegebied voor de 7-serie is op dit moment de 320Pk sterke 740i dus ruimte naar onder is er zeker.

Verder heeft BMW natuurlijk al een 2,0-liter viercilinder met  184Pk in het 5-serie gamma zitten en het is dan ook waarschijnlijk een kleine moeite die in z’n grotere broer te hangen. Of het dan bij die 184Pk blijft lijkt mij persoonlijk twijfelachtig.

Ik kan me namelijk zo voorstellen dat een klant die een 7-serie koopt over minimaal 200Pk wil beschikken, dus wat mij betreft is er een kleine kans dat als de 720i echt komt er nog wat aan de 2.0 gesleuteld wordt.

Mocht je een idee over de prestaties willen hebben: in de 5-serie levert deze viercilinder een koppel van 270Nm bij een verbruik ergens tussen de 6,0 en 6,8-liter. De sprint naar de 100 km/h legt de zakenauto uit München in sedanvorm daarmee in 7,9 seconden af. Voor de zware 7-serie zou dat natuurlijk wat langzamer zijn, maar ergens rond de 9-9,5 seconden is denkbaar.

De tijd zal het leren, misschien dat we in de eerste week van Maart, net voor de Autosalon van Genève, wat aan nieuws over de 720i kunnen verwachten.

BMW-Individual-760Li-Sterling-003

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: