KW presenteert instelbaar onderstel voor nieuwe BMW M3/M4

Met een rondetijd van 7 minuten en 52 seconden op de Nürburgring Nordschleife behoren de nieuwe BMW M3 en M4 tot de snelsten van hun segment en dus zou je denken dat het maximale wel zo’n beetje uit de techniek gehaald is.

Niets is echter minder waar, want onderstelspecialist KW Automotive presenteert een drietal mogelijkheden om het onderstel van beide BMW-Modellen nogmaals te verbeteren.

BMW M3 M4 F80 F82 grijs KW Clubsport onderstel mat grijs 2015 04

Naast de KW Variant 3, die meer voor normaal dagelijks gebruik geschikt is, zijn er met de Clubsport 2-Way of 3-Way een tweetal mogelijkheden om het onderstel van de M3 of M4 speciaal voor gebruik tijdens trackdays te optimaliseren. KW meldt dat beide versies van de Clubsport speciaal voor gebruik met semislicks geoptimaliseerd zijn.

Volgens KW beschikken de dempers over 16 rebound instellingen die simpelweg aan het boveneinde van de demper geselecteerd kunnen worden. Voor meer of minder comfort kan ook apart de compressie aangepast worden. Met behulp van een speciale klep aan de onderkant van de demper behuizing (3-Way) of op het expansievat (Club Sport 2-Way) zijn hiervoor 12 verschillende instellingen mogelijk.

BMW M3 M4 F80 F82 grijs KW Clubsport onderstel mat grijs 2015 05

Bijzonder ambitieuze bestuurders kiezen echter voor de Clubsport 3-Way die zelfs over onafhankelijke compressie-instellingen voor hoge snelheid (14 verschillende mogelijkheden) en lage snelheid (6 mogelijkheden) beschikt.

Afgerond wordt het geheel met de KW Clubsport mounts die een snelle aanpassing van de camber mogelijk maken. Een continue verlaging van 15 tot 40 mm aan voor- en achteras is uiteraard ook mogelijk.

KW rekent voor de sportieve Variant 3 een bedrag van 1.999,- euro, de nog sportievere KW Clubsport 2-Way staat voor 2.899,- euro op de prijslijst en de knalharde maar meest professionele KW Clubsport 3-Way is met een bedrag van 4.199,- euro de duurste van de drie.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: