LA AutoShow | Porsche kondigt nieuwe Cayman aan

Ook Porsche kon niet achterblijven op alle nieuws tijdens de LA AutoShow en presenteert de nieuwe Cayman.

Het uiterlijk zal geen verrassing zijn want de nieuwe Cayman is de grotere broer van de al eerder vernieuwde Boxster. De nieuwe Cayman beschikt over een langere wielbasis, is 30kg lichter dan z’n voorganger en is te herkennen aan de grotere luchtinlaten aan de voor- en zijkant. Daarnaast is het verbruik met 15% afgenomen en is de spoorbreedte omwille van een beter rijgedrag toegenomen.

Voorlopige topper van de nieuwe Cayman reeks is de Cayman S. Deze krijgt de beschikking over een 3,4-liter zescilinder boxermotor met 325Pk en 370Nm koppel. Dit is genoeg om in 5,0 seconden naar de 100 km/h te accelereren en door te gaan tot een topsnelheid van 283 km/h.

Basis van het gamma vormt de normale Cayman. Deze perst uit een 2,7-liter motor 275Pk met een koppel van 290Nm. Logisch is deze wat langzamer, 0-100km/h lukt in 5,7 seconden en de top ligt op 266 km/h.

De manuele zevenversnellingsbak is alleen aan de 911 voorbehouden want beide Cayman modellen krijgen standaard de beschikking over een handgeschakelde zesbak. Porsche’s bekende Doppelkupplung Getriebe (PDK) is tegen meerprijs leverbaar. Hiermee zit je overigens een tiende sneller op de 100. Bestel je ook nog het optionele Sport Chrono package dan lukt dat nog eens 2 tienden sneller. Met een Cayman S zit je met alletwee deze opties in 5,4 seconden op de 100 km/h.

De prijs voor de standaard Cayman begint rond de 67.000 euro, prijzen voor de S-versie bij ruim 80.000. Vanaf Maart 2013 staan de vernieuwde Cayman modellen bij de Porsche dealer.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: