Laatste adem en tijd voor afscheid: Aston Martin DB9 GT

De Aston Martin DB9 is al dik meer dan tien jaar op de markt en naar verluidt dient zich volgend jaar een opvolger aan.

Tijd dus om nog één keer te knallen en daarom presenteert Aston Martin tijdens het komende Goodwood Festival of Speed in de vorm van de DB9 GT de krachtigste DB9 ooit.

Onder de kap heeft de 6,0-liter V12 nog wat pit gevonden en die levert nu 547Pk, en dat is precies 30Pk meer dan de normale DB9 levert. De DB9 GT sprint daarmee natuurlijk ook iets sneller naar de 100 km/h, om precies te zijn in 4,5 tel, de topsnelheid bedraagt 293 km/h.

Aston Martin DB9 GT afscheid 2015 03

De DB9 GT is verder voorzien van adaptieve dempers die zijn in te stellen middels de modi Normal, Sport en Track, een in zwart gespoten splitter en diffuser, gewijzigde lichtunits, tienspaaks lichtmetalen velgen (20”-inch), zwarte remklauwen en koolstofvezel tussen de achterlichten.

Ook is het infotainmentsysteem herzien en dat is maar goed ook, want dat was één van de meest waardeloze systemen die je maar kon verzinnen. Het systeem beschikt naast een touchscreen, ook een nieuwe menu-structuur. Tenslotte prijkt er een op de One-77 geïnspireerd stuur in de optielijst.

De prijs is nog niet bekend, maar in September levert Aston Martin de eerste exemplaren uit.

Aston Martin DB9 GT afscheid 2015 06 Aston Martin DB9 GT afscheid 2015 05 Aston Martin DB9 GT afscheid 2015 07

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: