Laatste concept van Spyker: B6 Venator Spyder

Bijna tegelijkertijd met het bericht dat het aandeel Spyker van de beurs verdwijnt presenteert de club van Victor Muller opnieuw een conceptmodel: de B6 Venator Spyder Concept. Het is de open versie van de B6 Venator Concept die eerder dit jaar werd onthuld op de Autosalon van Genève.

Spyker B6 Spyder Concept Pebble Beach 2013 paars purple haze 10

De B6 Venator Spyder beleeft momenteel zijn première tijdens het concours d'elegance van Pebble Beach waar ook BMW de M4 Coupé Concept onthult.

De technische basis van de Spyder is, net zoals bij de B6 Coupé gebaseerd op de Duitse Artega GT. Eén klein probleempje: Artega is al een tijdje failliet en ook met Spyker gaan de zaken niet goed. Vandaar misschien ook de slogan op de zijkant van deze Spyder: “Nulla tenaci invia est via”, wat zoveel betekent als “Géén enkele weg is voor de volhouder onbegaanbaar”.

Spyker B6 Spyder Concept Pebble Beach 2013 paars purple haze 01

De Spyder is 4,3 meter lang, weeg minder dan 1.400 kilogram en heeft een gewichtsverdeling van 58 procent op de achter- en 42 procent op de vooras. Onder de kap ligt een 3,6 liter Volkswagen V6-benzine in combinatie met de bekende DSG-automaat voorzien van zes versnellingen.

Volgens Spyker moet de productie kunnen starten in het najaar van 2014, de prijs zou rond de 150.000,- Amerikaanse dollars bedragen.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: