Laatste Legende Bugatti is eerbetoon aan de meester

Langzaam nadert de Bugatti Veyron z’n einde, want na 450 exemplaren gaat het doek voor dit inmiddels historische model vallen.

Uiteraard zal dat in stijl gebeuren en wel middels een eerbetoon aan de meester en oprichter van het merk himself, Ettore Bugatti. Met dank aan de laatste (zesde) uitvoering in de ‘Les Légendes de Bugatti reeks.

Les Legendes de Bugatti Etorre Edition Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse 03

Stuk voor stuk unieke uitvoeringen van de Veyron die in een zeer beperkte oplage gebouwd zijn. Wat een jaar geleden begon met de eerste legende, eindigt nu in een moderne versie van de 1932 Type 41 Royal met chassisnummer 41111.

Geïnspireerd door de kleurencombinatie op de Type 41 is ook de Veyron Ettore Edition voorzien van een ying-yang patroon. Het voorste gedeelte van de Veyron bestaat uit kaal aluminium dat uiteraard op ambachtelijke wijze is gepolijst en daarna voorzien is van een ultramoderne heldere coating ter bescherming.

Les Legendes de Bugatti Etorre Edition Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Type Royale 01

De achterzijde is dan weer in carbon uitgevoerd dat voorzien is van een soort blauwe gloed om zo goed mogelijk de combinatie van de Type 41 te benaderen. Uiteraard komt deze kleur ook weer terug in het interieur, net zoals een uit platina gefabriceerde olifant die het handelsmerk van Ettore’s broer Rembrandt is, die overigens beeldhouwer was.

Alle voorgaande edities vind je hier, de prijs bedraagt ruim 2,35 miljoen euro mocht je interesse hebben.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: