Lamborghini Huracán duurder dan Gallardo, verkoopt toch als een tierelier

Afgelopen maand was de Lamborghini Huracán tijdens een besloten VIP Preview event al even in ons land te bewonderen in Het Koopmanshuis bij Lamborghini Leusden en met de onthulling van het model op de Autosalon van Genève gaf Lamborghini’s CEO Stephan Winkelmann vorige week het groene licht voor de wereldwijde verkoopstart van de nieuwe kleine raket uit Sant’Agata Bolognese. En die start was een goede want tot nu toe zijn er al ruim meer dan duizend exemplaren wereldwijd besteld.

Mocht je interesse hebben dan dien je minimaal een bedraag van 262.398,- euro mee te nemen en dat is iets meer dan voor de Gallardo neergeteld moest worden; die kostte namelijk iets meer dan 258.000,- euro. Voor de extra euro’s krijg je ook meer paardenkrachten, 50 stuks om precies te zijn.

Lamborghini Huracan LP610-4 productie wit 2015 08

De Huracán LP 610-4 is voorzien van een atmosferische 610Pk sterke 5.2-liter V10-krachtbron met een koppel van 560 Newtonmeter bij 6.500 tpm. De tiencilinder bezorgt het model een topsnelheid van 325 km/h, een acceleratie van 0-100 km/h in 3,2 seconden en een sprint vanuit stilstand naar 200 km/h in 9,9 seconden. Het vermogen van de V10 wordt via een nieuwe 7-traps ‘Lamborghini Doppia Frizione’ (LDF) transmissie met dubbele koppeling en een volledig elektronisch gestuurd 4WD-systeem op de weg overgebracht.

Het programma wordt op latere termijn uiteraard nog uitgebreid met de Spyder en een Superleggera-variant. Ook de nodige speciale versies schijnen naar verluidt al in de pijplijn te zitten, net zoals individuele aanpassingen binnen het Ad Personam programma.

Meer info vind je hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: