Lamborghini Huracán Super Trofeo is een feit

In samenwerking met het bekende Dallara Engineering presenteert Lamborghini nu officieel de raceversie van de Huracán in de vorm van de Super Trofeo LP620-2.

Ten opzichte van z’n straatlegale broertje is de Super Trofeo uitsluitend geschikt voor gebruik op een circuit en uiteraard daar speciaal op afgestemd.

Onder de kap is nog steeds dezelfde 5,2-liter 10-cilinder in V-vorm te vinden die nu echter over 10Pk extra beschikt en uitkomt op 620Pk. Dat is niet bijzonder spectaculair, de grootste winst zit ‘m namelijk in de gewichtsbesparingen.

De Super Trofeo is mede dankzij het gebruik een overdaad aan koolstofvezel en licht aluminium zo’n 250 kilogram lichter. De besparingen komen echter niet geheel voor rekening van de genoemde materialen. De grootste besparing komt door aanpassingen in de aandrijflijn. De vierwielaandrijving heeft namelijk plaatsgemaakt voor achterwielaandrijving.

Tenslotte is het interieur gestript en voorzien van een rolkooi. De vier uitlaten zijn, net als bij de Gallardo, samengevoegd in een centraal geplaatste dubbele uitlaat inclusief een dikke diffuser die voor de nodige downforce moet zorgen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: