Lamborghini presenteert Aventador LP750-4 Superveloce

Lamborghini presenteert op de Salon de l'Automobile in Genève de Aventador LP750-4 Superveloce.

Met meer vermogen, een lager gewicht, betere aerodynamica en innovatieve technologie is deze vechtstier de tot op heden de meest pure reïncarnatie van een Lamborghini.

Lamborghini presenteert op de Salon de l'Automobile in Genève de Aventador LP 750-4 Superveloce. 2

De focus van het merk op gewichtsreductie en tegelijkertijd de toepassing van innovatieve technologieën heeft geresulteerd in de meest sportieve, allersnelste en meest tot de verbeelding sprekende in serie geproduceerde Lamborghini ooit.

Het gewicht ging verder omlaag met 50 kg, door middel van de uitgebreide toepassing van bijvoorbeeld koolstofvezel. Het vermogen van de atmosferische V12 krachtbron is toegenomen tot 552kW/750Pk. Dat resulteert in een gewicht-vermogenverhouding van 2,03 kg/pk. De Superveloce accelereert van 0 tot 100 km/h in 2,8 seconden en bereikt een topsnelheid van meer dan 350 km/h.

Lamborghini presenteert op de Salon de l'Automobile in Genève de Aventador LP 750-4 Superveloce. 3

"De nieuwe Aventador Superveloce continueert de Lamborghini-traditie van SV-modellen en verlegt de grenzen wat betreft prestaties en pure rij-emotie," aldus Stephan Winkelmann, President en CEO van Automobili Lamborghini.

"De oorspronkelijke Aventador werd vier jaar geleden gepresenteerd, en de Superveloce bewijst eer aan de gepassioneerde mensen die er een bezitten, maar ook aan de groep fans wiens enthousiasme geresulteerd heeft in het grootste commerciële succes dat een Lamborghini V12 supersportwagen ooit in de wacht sleepte.

In deze Superveloce komt de expertise van Lamborghini op het gebied van de ontwikkeling van lichtgewicht structuren duidelijk tot zijn recht. Met zijn technologische eigenschappen, het design, de kwaliteitstandaard en het vakmanschap is de Superveloce het meest exclusieve, puurste en meest emotionele productiemodel in de geschiedenis van ons merk."

Lamborghini presenteert op de Salon de l'Automobile in Genève de Aventador LP 750-4 Superveloce. 5 06-Lamborghini-371257 Lamborghini presenteert op de Salon de l'Automobile in Genève de Aventador LP 750-4 Superveloce. 4

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: