Lamborghini Veneno Roadster debuteert op vliegdekschip in Abu Dhabi

In de categorie voor de superwelgestelden van deze aarde gaf Lamborghini afgelopen weekend de exclusieve Veneno Roadster een spectaculair debuut door de auto officieel te onthullen op een 240 meter lang vliegdekschip. In het bijzijn van een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders, klanten, VIPs en media presenteerde Lamborghini de supersportwagen op een Italiaans marineschip in de Mina Zayed haven in Abu Dhabi.

Uiteraard niet geheel zonder reden: het Midden Oosten is namelijk één van de belangrijkste markten voor het Italiaanse supersportwagenmerk uit Sant’Agata Bolognese.

Lamborghini Veneno Roadster rood vliegdekschip Abu Dhabi 2014 03

Dankzij een maximumvermogen van 750Pk, afkomstig uit een 6,5-liter V12, accelereert de Roadster in slechts 2,9 seconden van 0 naar de 100 km/h en noteert hij een topsnelheid van 355 km/h. Het vermogen wordt geheel in Lamborghini-traditie via permanente all-wheel drive overgebracht op de vier wielen.

Van de Lamborghini Veneno Roadster – met een prijs van 3,3 miljoen euro exclusief belastingen – worden in 2014 slechts negen exemplaren geproduceerd. Precies, hij is al uitverkocht.

Lamborghini Veneno Roadster rood vliegdekschip Abu Dhabi 2014 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: