Land Rover Discovery rijden kan vanaf 40 mille

Land Rover toont op de Autosalon van Parijs de nieuwe Discovery Sport voor het eerst ‘live’ aan het publiek. Tevens is in Parijs de vanafprijs bekendgemaakt van deze compacte premium-SUV.

Met de nieuwe Discovery Sport presenteert Land Rover naar eigen zeggen een nieuwe maatstaf in het compacte premium-SUV segment. Zoals gebruikelijk bij het Britse merk onderscheidt het nieuwe model zich door een grote veelzijdigheid en toonaangevende all-terrain capaciteiten.

Land Rover Discovery oranje 2015 01

Bovendien biedt het nieuwe model, evenals de grotere Land Rover Discovery, de optie van zeven zitplaatsen via een 5+2-zits interieurconfiguratie die uniek is in deze klasse en de veelzijdigheid enorm vergroot. Bovendien is dit 5+2-zits interieur gerealiseerd zonder toename van de exterieurafmetingen, zodat de nieuwe Discovery Sport niet groter is dan bestaaande 5-zits premium SUV’s.

Zowel exterieur als interieur kenmerken zich door een progressief design, met een nieuwe interpretatie van klassieke Discovery designelementen. Dit resulteert niet alleen in een dynamisch design en een maximale interieurruimte, maar ook in de eerder genoemde veelzijdigheid en functionaliteit.

Land Rover Discovery oranje 2015 03

Direct vanaf de introductie is de Discovery Sport beschikbaar met drie viercilinder motoren; een 2,0-liter turbo benzinemotor en twee 2,2-liter turbodiesels. Vierwielaandrijving is standaard, waarbij de diesels de keuze bieden uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 9-traps automatische transmissie. De benzinemotor wordt standaard gecombineerd met een 9-traps automaat. Later in 2015 volgt een high-efficiency ED4 turbodiesel met een beoogde CO2-emissie van slechts 119 g/km.

De nieuwe Land Rover Discovery Sport staat vanaf eind Januari 2015 bij de dealer en heeft dan een prijs van minimaal 40.700,- euro op het prijskaartje staan.

Land Rover Discovery oranje 2015 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: