Land Rover doet coole stunt met Range Rover Sport in Zwitserse Alpen

Om de Range Rover Sport weer eens in de schijnwerpers te zetten heeft Land Rover opnieuw een leuke stunt bedacht.

Stuntrijder en ex-Top Gear Stig Ben Collins kreeg de opdracht om de SUV in het Zwitserse Mürren van een skipiste af te jagen. En dan niet zomaar een skipiste, maar de skipiste van de befaamde en legendarische Inferno-race.

Deze race wordt al sinds 1928 in de Alpen georganiseerd en is één van de moeilijkste en meest uitdagende ski-races ter wereld. De piste is op 100 meter na bijna 15 kilometer lang en begint net onder de top van de Kleine Schilthorn op een hoogte van 2.900 meter.

land-rover-range-sport-inferno-zwitserland-skipiste-murren-02

De winnaar van de race scoort meestal een tijd van net onder de 15 minuten, dus het mag best een knappe prestatie worden genoemd dat Collins met de RR Sport een tijd van 21 minuten en 36 seconden op de klok wist te zetten om de ruim 2.100 hoogtemeters te overwinnen.

Op de prachtige maar verraderlijke berg – met ijs en ijzel op de top – moesten alle krachten van de Range Rover Sport worden aangesproken. Bovenaan de berg bereikte Collins een snelheid van 120 km/h. Aan de voet van de berg, met mist en nat gras, reikte hij tot 155 km/h.

De Terrain Response-technologie van de Range Rover Sport stelde hem daarbij in staat om motor, transmissie, centraal differentieel en onderstelsystemen optimaal af te stemmen op de eigenschappen van de betreffende ondergrond.

land-rover-range-sport-inferno-zwitserland-skipiste-murren-01

Op weg naar beneden werd de Range Rover Sport geconfronteerd met gevaarlijke hellingen tot maar liefst 75 procent: steiler dan de meeste zwarte pistes waar beroemde skigebieden, zoals Chamonix bijvoorbeeld, om bekend staan. En dat bij temperaturen onder het vriespunt.

De Range Rover Sport waarmee werd afgedaald was overigens voorzien van de 510 pk sterke 5,0-liter V8 benzinemotor. Naast tal van standaard veiligheidsvoorzieningen was de SUV voor de gelegenheid alleen uitgerust met een extra rolkooi en stevigere banden.

land-rover-range-sport-inferno-zwitserland-skipiste-murren-00

Uiteraard levert dit alles mooie beelden op en die zie je hieronder.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: