Land Rover Freelander

Land Rover presenteerde deze week de vernieuwde Freelander 2. Met ingang van modeljaar 2013 worden er tal van kleine aanpassingen en verfijningen aan de compacte SUV doorgevoerd. Zo zijn er onder meer nieuwe lak- en interieurkleuren, nieuwe designdetails en een rijker uitrustingsniveau.

Daarnaast is met ingang van komend modeljaar de 6-cilinder benzinemotor niet meer leverbaar. Deze wordt vervangen door de viercilinder Si4-turbobenzinemotor die al in de Evoque geleverd wordt. Net zoals in dat model levert deze motor 240Pk met 340Nm koppel en is 14% zuiniger dan de 6-cilinder. Standaard bij deze uitvoering is vierwielaandrijving en een zestraps automaat.

Op dieselgebied is er keuze uit een tweetal motoren: de 2.2 liter TD4 met 150 pk en de 190 pk sterke SD4, beide standaard in combinatie met vierwielaandrijving. Als instapper is er de eD4 met de 2.2 liter (alleen voorwielaandrijving en een handgeschakelde 6-bak).

Aan de buitenkant zijn er alleen maar subtiele wijzigingen zoals LED-achterlichten, nieuwe koplampunits, velgen en kleuren. Binnenin zijn de wijzigingen echter wat groter. Zo is er een nieuwe middenconsole en de Terrain Response-draaiknop is niet meer. Deze is vervangen door druktoetsen met een 5 inch Touch screen informatiedisplay. Een keyless startsysteem behoort nu tot de opties net zoals een nieuw via het Touch screen bediende interieurvoorverwarming met timerfunctie voor 7 dagen.

Overige nieuwe zaken zijn een achteruitrijcamera, spraakbediening en een Meridian audioinstallatie.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: