Land Rover viert 25ste verjaardag van Discovery met XXV Special Edition

Dit jaar wordt de Land Rover Discovery 25 jaar en dat is reden voor het Britse merk om een actiemodelletje onder de naam XXV Special Edition te presenteren.

De in Causeway Grey uitgevoerde Discovery XXV SE is aan de buitenkant voorzien van 20”-inch velgen in een 5-split spoke design die daarnaast ook nog eens in een Light Polished Silver grijstint gespoten zijn.

Verder zijn de luchtroosters in de voorspatborden in  de kleur Dark Atlas gespoten, terwijl de buitenspiegelkappen in Narvik Black geleverd worden. Zilveren dakrails en een roestvrijstalen opstapplaat voor de achterbumper maken de aanpassingen aan de buitenkant compleet.

Land Rover Discovery SDV6 XXV Special Edition zilver grijs Meridian 2014 02

Binnenin is er uiteraard het nodige leder te vinden en wel in de vorm van speciaal Windsor-leder. Het dashboard is er compleet mee ingepakt en ook de stoelen zijn van een tweekleurige Ebony/Cirrus Windsor-combinatie inclusief XXV logo voorzien.

Ten opzichte van de HSE SDV6 versie waarop de XXV Special Edition gebaseerd is, is de standaarduitrusting flink uitgebreid. Zo zijn zaken als een elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kantel panoramadak, privacy glass, een Meridian Surround Systeem, een verwarmbare voorruit inclusief verwarmde ruitensproeiers en het Tow Pack voorzien van een afneembare trekhaak en trailer stabiliteitscontrole af fabriek aanwezig.

De XXV Special Edition is al te bestellen en kost dan minimaal 114.900,- euro.

Land Rover Discovery SDV6 XXV Special Edition zilver grijs Meridian 2014 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: