Land Rover voorziet Range Rover van update

Met enkele updates en nieuwe opties frist Land Rover de Range Rover en Range Rover Sport voor het komende modeljaar op.

Belangrijkste nieuwtje op motorisch gebied heeft met de SDV8 achtcilinder diesel te maken. Die beschikt voortaan over een plus van 40Nm aan trekkracht en komt zo uit op 740Nm. Daarnaast is de achttrapsautomaat onder handen genomen, waardoor vanaf de vijfde versnelling een betere acceleratie mogelijk wordt. Volgens Land Rover is het model daarmee in die versnellingen zo’n 6,5% sneller dan z'n broertje van het huidige modeljaar.

Land Rover Range Rover Sport 2015 03

De Range Rover Sport is voortaan in de nieuwe kleur Aruba-zilver leverbaar. Het dak en sierdelen aan de zijkant kunnen desgewenst in de carrosseriekleur of in een contrasterende tint worden uitgevoerd.

Ook de normale Range Rover krijgt de beschikking over die nieuwe kleur, maar voegt daarnaast ook nog Kaikoura Stone aan het palet toe. Als optie is nu een extra groot panoramadak leverbaar. Apart detail en het vermelden waard is verder nog de omgevingsverlichting in de spiegels die voortaan een signatuur op de weg schijnen dat specifiek voor de normale Range Rover of de Sport is.

Land Rover Range Rover Sport 2015 04

Verder nieuw is tenslotte de Intelligent Cargo Mode. Dit systeem is in staat om dankzij een sensor in de voorstoel te signaleren wanneer de achterbankleuningen omgeklapt worden. Vervolgens wordt de stoel automatisch naar voren geschoven om ruimte te maken en zodra de leuning helemaal plat ligt wordt, indien mogelijk, de stoel weer in z’n oude positie teruggezet.

Land Rover Range Rover Sport 2015 05 Land Rover Range Rover Sport 2015 06 Land Rover Range Rover Sport 2015 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: