Lang wachten op de Lexus Radical Coupé

Naast de vernieuwde CT200h presenteert Lexus ook de RC, wat overigens staat voor Radical Coupé, op de Tokyo Motor Show.

Ongetwijfeld de mooiste Lexus sinds tijden, maar helaas is er ook minder nieuws. Hij wordt namelijk pas eind volgend jaar leverbaar op de Aziatische markt en Europa volgt waarschijnlijk pas in 2015.

Lexus RC Radical Coupe rood 2015 02

Tot die tijd moet je het doen met de gedachte dat de RC ruim 30 millimeter lager en 35 millimeter breder is dan een reguliere IS 300h en dat er waarschijnlijk naast de 3,5-liter V6 ook een 2,5-liter hybridevariant van op de markt komt.

Lexus RC Radical Coupe rood 2015 05

Volgens Lexus is verder bijzonder veel aandacht besteed aan de rijeigenschappen. Zo beschikt de RC  over een bijzonder stijf chassis dat onder meer door het toepassen van innovatieve lijmtechnieken en dankzij double wishbones vóór en een multilink achteras voor het meest dynamische rijgedrag in z’n klasse moet zorgen.

Lexus RC Radical Coupe rood 2015 10

Binnenin zijn  alleen maar hoogwaardige materialen te vinden en beschikt het infotainment en navigatiesysteem over de nieuwe Lexus Remote Touch Interface. Om van de RC ook een echte reisauto te maken is veel aandacht besteed aan het comfort van de stoelen.

Lexus RC Radical Coupe rood 2015 11 Lexus RC Radical Coupe rood 2015 04 Lexus RC Radical Coupe rood 2015 13

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: