Last but zeker not least: Honda HR-V inclusief Android

Honda presenteert met de HR-V de zoveelste compacte crossover, maar zeker niet de minste. Want qua design kan deze Japanner zeker mee met z’n grootste concurrenten.

Onder de kap valt er met slechts twee motoren echter niet al teveel te kiezen, daar doet de concurrentie het duidelijk beter. De HR-V wordt namelijk leverbaar met slechts één diesel en één benzinemotor.

Honda HR-V Crossover Android wit 2016 02

Eerstgenoemde beschikt over een inhoud van 1,6-liter en een turbo en levert 120Pk. De benzineversie beschikt over 10Pk meer, dan echter uit een 1.5 zonder turbo. Een CVT-automaat is optioneel leverbaar, helaas alleen voor de benzineversie.

Binnenin zijn Honda’s befaamde Magic Seats te vinden. Deze handig en flexibel wegklapbare achterzetels zorgen voor meer vrije ruimte dan bij de concurrentie. Zo bedraagt de bagageruimte 453 liter als iedereen moet zitten en 1.026 liter als de achterste zetels compleet zijn weggeklapt. Dat is overigens mogelijk dankzij een speciale plaats voor de benzinetank, die voor de gelegenheid onder de achterbank is geplaatst.

Honda HR-V Crossover Android wit 2016 01

Honda levert de HR-V verder onder de noemer Advanced Driver Assist System met een reeks aan nieuwe veiligheidssystemen. Dat zijn Intelligent Speed Assist, City Brake Active Assist, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition en een High-beam Support System. Een City Brake-systeem is af fabriek aanwezig op alle uitvoeringen.

Noemenswaardig is verder nog het nieuwe infotainmentsysteem dat draait op Android 4.0.4. Dat systeem beschikt over een 7”-inch groot touchscreen en de nodige apps, waaronder een navigatieapp van Garmin. Opvallend is de aanwezigheid van een HDMI aansluiting, naast de bekende verdachten zoals USB, Bluetooth, Wi-Fi en MirrorLink.

De Honda HR-V beleeft zijn debuut tijdens de Autosalon van Genève, in de loop van de zomer staat deze frisse crossover in de showroom.

Honda HR-V Crossover Android wit 2016 13 Honda HR-V Crossover Android wit 2016 09 Honda HR-V Crossover Android wit 2016 11 Honda HR-V Crossover Android wit 2016 16 Honda HR-V Crossover Android wit 2016 15 Honda HR-V Crossover Android wit 2016 17 Honda HR-V Crossover Android wit 2016 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: