Last van hooikoorts? Koop een Audi A1, A3, Q2, Q3 of TT

Met ingang van juni krijgen alle compacte modellen van Audi een nieuw filter in het airconditioningsysteem. Dit filter haalt niet alleen hele kleine deeltjes en schadelijke gassen uit de lucht, het neutraliseert tegelijkertijd ook het grootste deel van alle allergenen. Met het nieuwe filter zet Audi wereldwijd de norm in het segment van de compacte premiummodellen.

Het filter is beschikbaar in twee uitvoeringen, elk met drie lagen. Ze werken echter verschillend. Onderscheidend is de nieuwe buitenlaag, die nu een extra anti-allergeen effect heeft. Eén variant van het filter reduceert allergenen door middel van bioactieve plantenextracten, polyfenolen genaamd, die zich hechten aan de receptoren van de allergenen.

Audi A3 S3 facelift sedan sportback cabriolet quattro TFSI TDI 13

De andere variant maakt gebruik van een aanpassing in de proteïnestructuur om het gewenste effect te bewerkstelligen. Onafhankelijke tests door gespecialiseerde testinstanties, waaronder SGS Fresenius – dat de allergene eigenschappen onderzoekt – en Fiatec GmbH – een bedrijf dat de filtereigenschappen test –, onderschrijven de hoge effectiviteit van de nieuwe filters van Audi.

De twee lagen in de bestaande filters leveren eveneens een belangrijke bijdrage aan de hoge luchtkwaliteit in het interieur. De filterlaag – bestaande uit speciale microvezels – verwijdert zelfs de allerkleinste deeltjes uit de lucht. Geurtjes worden afgevangen in de actieve koolstoflaag.

Het nieuwe filter wordt vanaf begin volgende maand gebruikt in de Audi A1, A3, Q3 en TT. De Audi Q2 wordt er direct vanaf de introductie mee uitgerust. Klanten kunnen hun Audi ook achteraf van het nieuwe filter laten voorzien, tijdens een reguliere onderhoudsbeurt.

Audi Q2 SUV TFSI TDI Quattro S-Line rood geel bruin 2017 55

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: