Leukste Fiat 500 van dit moment: Abarth 595 Scorpioneoro

Abarth presenteert vandaag de 595 Scorpioneoro, een gelimiteerde editie van de meest sportieve uitvoering van de Fiat 500. De 595 Scorpioneoro is een eerbetoon aan de exclusieve A112 Abarth "Gold Ring", beter bekend bij fans als de A112 Abarth "Targa Oro".

Een uiterst exclusieve auto, waarvan er in 1979 slechts 150 werden geproduceerd, allemaal voorzien van een zwarte kleurstelling, gouden details, verfijnde interieurs en een rijke uitrusting. Dit model is zeer gewild bij verzamelaars, dus waarom zouden we dat kunstje niet nog een keer herhalen zal iemand van de marketingafdeling bij Abarth hebben gedacht.

Van buitenaf is de 595 Scorpioneoro herkenbaar aan zijn zwarte schorpioen-kleurstelling - op aanvraag verkrijgbaar in Podium Blue, Racing White en Record Grey - en het matzwarte schaakborddak past perfect bij de afwerking van de handgrepen en spiegelkappen. Verder zijn er de nodige gouden details, zoals de schorpioen op de motorkap, de striping en de 17” 'gouden' lichtmetalen velgen of, op verzoek, 17'' 'zwarte' lichtmetalen velgen met de gouden schorpioen op de wieldop.

Onder de motorkap huist 165 pk, goed voor een vermogen-gewichtsverhouding van 6,5 kg/pk en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 7,3 seconden. De 1.4 T-jet-motor met Euro6D TEMP-homologatie onder de kap is gekoppeld aan een mechanische transmissie, maar kan desgewenst worden uitgerust met een Abarth gerobotiseerde sequentiële transmissie met schakelpaddles.

In het interieur zijn nieuwe Abarth “Scorpionflage” sportstoelen met zwart lederen bekleding te vinden. Op de hoofdsteunen van de voorstoelen staat 'Scorpioneoro'-opschrift naast de Italiaanse vlag en Abarth-borduursel. Het Scorpion Black-dashboard met matzwarte details, de gouden plaat op de middentunnel en gepersonaliseerde matten maken de look compleet.

Verder beschikt de Abarth 595 Scorpioneoro over het 7''-inch HD UconnectTM-systeem uitgerust met Apple CarPlay en Google Android AutoTM, digitale DAB-radio en een BeatsAudio-systeem met een totaal vermogen van 480 Watt en een 8-kanaals digitale versterker.

Last but not least heeft Breil een speciaal chronograafhorloge in beperkte oplage gemaakt, gewijd aan de nieuwe speciale Abarth 595 Scorpioneoro-serie, met uitsnede van het gouden Scorpion-logo.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: