Levante Trofeo: eindelijk weer eens een vette Maserati

Na twee teasers heeft Maserati dan eindelijk de Trofeo gepresenteerd, het topmodel in de Levante reeks.

Een model dat er gewoon moest komen, want dat de Alfa Romeo Stelvio aan de haal mocht gaan met de titel van snelste SUV binnen de Fiat-familie was natuurlijk een doorn in het oog van de hoge heren aldaar.

De Trofeo is de eerste (en meteen ook de laatste) Levante met een dikke achtcilinder onder de kap, namelijk de V8 zoals de ook in de Quattroporte GTS te vinden is. Maar toch ook weer niet helemaal, want in de Levante Trofeo levert deze 3,8-liter V8 namelijk 590 pk en 730 Nm, terwijl de Quattroporte GTS het met “slechts” 530 pk en 710 Nm moet stellen.

Met dit vermogen is deze Levante de Porsche Cayenne in ieder geval voorlopig de baas, want die auto levert in het geval van de huidige topversie Turbo 550 pk, precies zoveel als de Jaguar F-Pace SVR.

Ook de Range Rover Sport SVR heeft met 575 pk het nakijken, net zoals de Mercedes-AMG GLE 63S die het met 585 pk moet doen en daarmee over exact 5 pk minder beschikt dan deze Italiaan. De eerdergenoemde Stelvio beschikt als QV over 510 pk en heeft dus compleet het nakijken tussen al dit geweld.

Aan de buitenkant beschikt de Levante Trofeo over een diepere voorspoiler, een speciale grille met dubbele verticale spijlen en dikke 22”-inch velgen. Verder zijn de voorspoiler en de sideskirts van koolstofvezel en beschikt het model over de nodige donkere accenten voor een extra sinistere uitstraling.

Tot slot vindt Maserati het belangrijk om je te melden dat de Trofeo over Matrix-LED koplampen met extra scherp getekende dagrijverlichting. Waarvan akte.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: