Leverbaar vanaf 15 mille: alles wat je over de nieuwe Nissan Micra moet weten

Er is maar één woord om de nieuwe Nissan Micra te omschrijven: revolutionair. De vijfde generatie van Nissans compacte model is weer een grote stap voorwaarts ten opzichte van de vorige generaties van de zeer succesvolle Micra. De Nissan Micra is al sinds 1983 in Europa op de markt.

De nieuwe Nissan Micra is langer, breder en lager dan ooit tevoren. Het model staat nu qua formaat in het hart van het felbevochten B-segment van de automarkt. De auto is ontworpen en ontwikkeld met de behoeften van de doelgroep bovenaan op de lijst van vereisten voor het nieuwe model.

Nissan wil met de nieuwe Micra weer doordringen tot de top tien van het B-segment en concurreren met de beste en populairste auto’s in dat segment.

Een belangrijke factor voor het succes van de nieuwe Nissan Micra is het design van de carrosserie. De eigentijdse uitstraling en premium kwaliteit komt ook in het interieur tot uitdrukking. Nissan past hoogwaardige, zachte materialen in twee tinten toe in alle uitvoeringen van het model.

En dankzij de slimme indeling biedt de standaard vijfdeurscarrosserie de beste ergonomie in deze klasse voor de inzittenden voorin, terwijl dat niet ten koste gaat van de ruimte voor de achterpassagiers. De bagageruimte is daarbij ook groot genoeg voor de behoeften van de inzittenden.

Technologie

Ook op technologisch gebied is de geheel nieuwe Nissan Micra een vooruitstrevende auto. Hij is voor het eerst ook voorzien van rijhulpsystemen die normaliter alleen in duurdere auto’s verkrijgbaar zijn. Deze zijn dus niet alleen nieuw voor de Micra, maar ook nieuw in het B-segment.

Bijvoorbeeld Intelligent Lane Intervention: een systeem dat indien nodig de auto met zachte dwang weer terug in de rijstrook leidt. Nissans Intelligent Around View Monitor-camerasysteem – bekend van de QASHQAI en de JUKE – is voor het eerst ook leverbaar in de nieuwe Micra.

Dit en andere systemen illustreren nadrukkelijk Nissan Intelligent Mobility, Nissans visie op een toekomst zonder schadelijke emissies en zonder doden in het verkeer. Voor muziekliefhebbers is het BOSE Personal-audiosysteem waarschijnlijk een van de hoogtepunten van de nieuwe Micra.

Uniek in het B-segment zijn de geavanceerde speakers in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel, waarmee de berijder van de nieuwe Nissan Micra midden in zijn favoriete muziek zit.

Perfecte balans

De nieuwe Nissan Micra rijdt natuurlijk ook uitstekend. Het dynamische prestatievermogen is een perfecte balans van wendbaarheid, opwindend rijplezier en het veilige gevoel van een voorspelbaar weggedrag. Nissan biedt voor de Micra keuze uit drie gedownsizede motoren: twee benzinemotoren en een diesel.

Alle drie zijn ze gekoppeld aan een handmatig te bedienen vijfversnellingsbak. Alle vijf bekende uitvoeringen (Visia, Visia+, Acenta, N-Connecta en Tekna) hebben een uitgebreide standaarduitrusting.

Klanten die hun persoonlijkheid en smaak in de nieuwe Micra willen uitdrukken, kunnen kiezen uit een breed gamma van opties. Er zijn hoogwaardige componenten voor zowel de carrosserie als het interieur, in een waaier van stijlvolle en hedendaagse kleuren.

De Micra is er uitsluitend als vijfdeurs hatchback. Hij is langer, lager en breder dan alle voorgaande generaties. Ook de wielbasis is langer. De nieuwe Micra is het breedste model in het B-segment en ook een van de laagste.

Afmetingen (mm)

Nieuwe Micra

t.o.v. Micra 4e generatie

Lengte

3.999

+ 174

Breedte

1.743

+ 78

Hoogte

1.455

- 55

Doordat de motorkap korter is en de voorruit vlakker, heeft de nieuwe Micra een dynamisch silhouet. De smalle koplampen lopen door in de voorspatborden en bevatten in elke uitvoering ook de kenmerkende LED-dagrijverlichting. Halogeenkoplampen zijn in alle uitvoeringen standaard, terwijl full-LED-verlichting optioneel verkrijgbaar is.

LED-verlichting maakt de voorkant expressiever, verbruikt minder energie en biedt nog beter zicht en betere zichtbaarheid. De bekende ‘V-motion’-grille is opnieuw ontworpen. Van opzij is duidelijk te zien dat de kap naar achteren toe afloopt. Doordat de B- en C-stijl zwart zijn, lijkt het dak te zweven. In de C-stijl is de greep voor het achterportier verborgen.

De achterlichten zijn boemerangvormig en de achterbumper is standaard uitgevoerd in carbon-look. De bumper onttrekt de uitlaat aan het oog en de sportief ogende dakspoiler verbetert de aerodynamica. Samen maken ze de Micra van achter heel herkenbaar.

Nissan biedt de nieuwe Micra aan in tien carrosseriekleuren. Twee kleuren zijn effen (Ivory enWhite) en drie zijn de standaard metallic kleuren: Platinum Silver, Gunmetal Grey en Enigma Black. De kenmerkende optionele metallic kleuren Energy Orange, Passion Red, Pulse Green enPower Blue zijn naar verwachting de populairste kleuren. Glaze White is de enige parelmoerkleur waarin de nieuwe Micra leverbaar is.

De kleuren Energy Orange, Passion Red en Pulse Green zijn uniek voor de Micra. Passion Red is afgewerkt met een innovatieve, getinte blanke lak waardoor de kleur extra zinderend oogt – dit is overigens ook een primeur van Nissan. Het exterieur van de nieuwe Micra is verder te personaliseren met een aantal opties waarover later meer.

Aangenaam interieur

Het interieur van de nieuwe Micra stelt de bestuurder centraal. Het is rond het T-vormige dashboard opgebouwd met eenvoudige, harmonieuze elementen en biedt volop ruimte voor de bestuurder en zijn bijrijder. De instrumenten en bedieningsorganen zijn gegroepeerd voor optimaal comfort, gebruiksgemak en maximale veiligheid. In de nieuwe Micra hoeft de bestuurder zijn ogen minder van de weg te nemen voor de bediening dan in concurrenten in het B-segment.

Verfijning en de maximale kwaliteitservaring waren de topprioriteiten tijdens de ontwikkeling van de Micra. Dat blijkt ook uit de toepassing van tweekleurige en zacht aanvoelende materialen in alle uitvoeringen van de Micra. De hoogstaande kwaliteit in de afwerking komt tot uiting in het multifunctionele D-vormige stuurwiel – eveneens standaard in elke Micra – en de verchroomde afwerking van de deurgrepen en ventilatieopeningen.

Hoogstaande ergonomie was een van de andere doelstellingen voor de ontwikkeling van de nieuwe Micra. De Micra is de maatstaf voor hatchbacks in het B-segment dankzij de slimme indeling van de binnenruimte. Het in hoogte en afstand verstelbare stuurwiel is standaard en de verlaagde zitpositie voorin betekent dat ook grote personen voorin voldoende hoofdruimte hebben.

Dat in combinatie met de in zijn klasse grootste verstelbaarheid in lengterichting van de bestuurdersstoel, betekent dat zelfs een bestuurder van 2,03 meter lengte een comfortabele positie vindt achter het stuur van de nieuwe Micra. De speciaal ontworpen voorstoelen bieden steun aan de volledige rug, zodat de bestuurder minder vermoeidheid ondervindt tijdens lange ritten.

Doordat de auto breder is dan voorheen, biedt de nieuwe Micra de achterpassagiers meer ruimte op ellebooghoogte. Zij beschikken ook over de grootste schouder- en knieruimte in deze klasse. De bagageruimte bedraagt 300 liter (VDA).

De ruimte groeit tot maar liefst 1.004 liter wanneer de in ongelijke delen neerklapbare achterbank plat ligt. Slimme bergruimte is overal in de nieuwe Nissan Micra te vinden. Hun plaats, ruimte en vormgeving zijn allemaal geoptimaliseerd om maximaal gebruiksgemak te bieden aan de inzittenden.

Grotere voorwerpen kunnen worden geplaatst in de middenconsole, voor de versnellingshendel. Die biedt plaats aan een mobiele telefoon en is voorzien van sfeerverlichting en USB- en 12-voltaansluitingen. Het dashboardkastje heeft een inhoud van tien liter en is zodanig vormgegeven dat het twee 2-literflessen kan bergen.

De vakken in de voorportieren zijn groot genoeg voor flessen tot 1,5 liter. Er zijn twee bekerhouders tussen de voorstoelen en één achterin. Airco is standaard in alle uitvoeringen behalve de basisversie. In de luxere versies is automatische airco leverbaar.

 

Intuïtieve technologie

De nieuwe Nissan Micra is voorzien van een groot aantal intuïtieve rijhulpsystemen die het comfort, gebruiksgemak en veiligheidsniveau verhogen. De meeste daarvan zijn standaard voor alle versies, andere zijn standaard vanaf bepaalde uitvoeringsniveaus of optioneel.

BOSE Personal premium audiosysteem

De Nissan Micra is als eerste B-segment hatchback leverbaar met het BOSE Personal premium audiosysteem. Dat biedt een geluidservaring die de bestuurder geheel omringt dankzij de twee speakers in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel.

Het audiosysteem omvat slechts zes luidsprekers – behalve de twee in de hoofdsteun van de bestuurder ook een in elke A-stijl en in de voorportieren – maar dankzij de inspanningen van de ingenieurs van zowel BOSE als Nissan wint de kwaliteit het van de kwantiteit.

Het systeem is speciaal voor de nieuwe Nissan Micra ontwikkeld en afgestemd op de kenmerken van het interieur van deze auto. Het audiosysteem omvat een lichtgewicht digitale versterker onder de bestuurdersstoel, waardoor het geluid breed en diep klinkt zonder dat een ruimte opslokkende basspeaker noodzakelijk is.

Het BOSE Personal premium audiosysteem is standaard in de uitvoering Tekna en optioneel voor de Acenta- en N-Connecta-versies.

 

NissanConnect

De inzittenden in de Micra kunnen veel functies bedienen via het centraal in het dashboard geplaatste scherm van het infotainmentsysteem. NissanConnect is de verzamelnaam van het meest geavanceerde systeem; het is standaard in de Tekna- en N-Connecta-versies en optioneel in de Acenta. Het standaard infotainmentsysteem in de Acenta-uitvoering heet Display Audio; de Visia+ is voorzien van het basissysteem (optioneel in de Visia).

NissanConnect omvat een fullcolour 7"-inch multi-touch display, DAB digitale radio, satellietnavigatie en apps in smartphone-stijl. Display Audio omvat eveneens een fullcolour 7-inch multi-touch display én Apple CarPlay.

Als een Apple iPhone is verbonden via een Apple-kabel kunnen de gebruikers Siri voice control benutten, evenals Apple-kaarten met navigatie-instructies per situatie. Bovendien biedt het systeem toegang tot muziek, telefoondiensten en apps als Audiobooks en Spotify.

Een geavanceerde rijhulpdisplay bevindt zich in de combimeter tussen de ronde meters in het instrumentarium. Dankzij de uitgekiende positie hoeft de bestuurder nauwelijks zijn ogen van de weg te nemen.

Het high-definition TFT 5"-inch kleurenscherm biedt de bestuurder de belangrijkste informatie over de toestand van de auto en over de reis. Het systeem is gebaseerd op de technologie voor dat van de Nissan QASHQAI en X-TRAIL en is te bedienen met knoppen op het stuurwiel.

Uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Nissan Micra is leverbaar met een zeer uitgebreide reeks geïntegreerde veiligheidstechniek. Die omvat onder meer:

- Intelligent Lane Intervention. Dit systeem waarschuwt wanneer de bestuurder onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten en helpt dat te voorkomen. Het systeem wordt voor het eerst toegepast in een Nissan in Europa. Het systeem waarschuwt door middel van vibraties in het stuurwiel en leidt de auto terug in zijn oorspronkelijke baan doordat de remmen individueel een wiel afremmen.

- Intelligent Emergency Braking. Helpt een aanrijding te voorkomen of de impact te beperken. Dit systeem bevat ook voetgangerssignalering – een primeur voor een Nissan-hatchback in het B-segment in Europa.

- Traffic Sign Recognition. Met dit systeem is de bestuurder altijd op de hoogte van de snelheidslimiet. Die wordt weergegeven op de combimeter.

- High Beam Assist. De koplampen schakelen automatisch over van dim- naar grootlicht om het zicht bij duisternis en dus de veiligheid te vergroten.

- Intelligent Around View Monitor. Nissans bekroonde 360o-camerasysteem helpt de bestuurder bij achteruitrijden en is inclusief Moving Object Detection voor nog meer veiligheid rond de auto.

- Blind Spot Warning. Radarsensors in de achterbumper waarschuwen de bestuurder – optisch en met geluidssignalen – als andere voertuigen in de dode hoek opduiken. Dit reduceert het risico op een aanrijding als de auto van baan verandert.

De nieuwe Nissan Micra is leverbaar met Safety Pack – dat standaard is op het Tekna-uitrustingsniveau en optioneel voor alle andere uitvoeringen. Het Safety Pack omvat Intelligent Lane Intervention, Intelligent Emergency Braking, Traffic Sign Recognition en High Beam Assist.

Iedere nieuwe Micra is standaard voorzien van zes airbags, een waarschuwingssysteem voor het dragen van de veiligheidsgordels en in hoogte verstelbare gordels zowel vóór als achterin. ISOFIX-kinderzitjes zijn te bevestigen in de Micra, ook op de rechter voorstoel. Elektronische veiligheidssystemen zijn onder meer Electronic Stability Program, een antiblokkeer-remsysteem en Hill Start Assist. Een snelheidsbegrenzer, een automatische koplampsensor, automatische alarmlichten en het Tyre Pressure Monitoring System zijn ook standaard op elke nieuwe Nissan Micra.

De veiligheidsvoorzieningen in de Micra zijn het tastbare bewijs van de toewijding aan Nissan Intelligent Mobility, Nissans visie op een toekomst zonder schadelijke emissies en zonder doden in het verkeer. De kern daarvan wordt gevormd door slimme oplossingen die Nissans belofte Innovation that Excites tot leven brengen door een zekere, verbonden en opwindende relatie tussen de auto en zijn bestuurder.

Nissan Intelligent Mobility – gepresenteerd op de Autosalon van Genève van 2016 – is gebaseerd op drie pijlers. Ten eerste Intelligent Power, gericht op geavanceerde aandrijflijnen, waarvan momenteel de elektrische aandrijflijn van de Nissan LEAF een lichtend voorbeeld is.

Ten tweede Intelligent Integration, wat gaat om het bevorderen van meer samenwerking tussen voertuigen en de maatschappij door betere connectiviteit.

En ten derde Intelligent Driving, dat de bestuurder extra zekerheid biedt door middel van geavanceerde technologie. Dat laatste is in de nabije toekomst van toepassing als de mogelijkheid van autonoom rijden – door Nissan ProPilot genoemd – beschikbaar is op de voertuigen van Nissan.

Zelfverzekerd rijden

De nieuwe Nissan Micra is een uitzonderlijke auto om in te rijden, of het nu in druk stadsverkeer is of op snelheid op wegen buiten de stad. Het onderstel is zodanig verfijnd dat het thuis is op zowel de beste als de slechtste wegen in Europa.

De Micra is wendbaar en laat zich ook sportief berijden, dankzij zijn voorspelbare karakter en uitstekende wegligging, die de inzittenden een gevoel van veiligheid bieden. De optimale mix die de klant van nu verwacht van een auto van nu in het B-segment.

De nieuwe Micra is gebaseerd op het bestaande V-platform, hoewel het ingrijpend is aangepast om nog betere prestaties mogelijk te maken. De Micra is uitzonderlijk stabiel en helt minder over in bochten dankzij de hoge stijfheid van de carrosserie en de moderne wielophanging.

Verder is het zwaartepunt verlaagd door de lage zitpositie van de voorinzittenden – in combinatie met de uitstekende ergonomie biedt dat ook een verhoogd gevoel van veiligheid. Directe en precieze besturing is mede te danken aan een nieuwe, borstelloze elektrische bekrachtiging en biedt een hoge mate van wendbaarheid.

Twee geavanceerde systemen van Nissan dragen verder bij aan de uitstekende dynamische kwaliteiten:

- Intelligent Ride Control. Deze techniek verbetert de rijkwaliteit van de Micra doordat het door ingrepen op de motor en de remmen duikneiging van de auto – bijvoorbeeld als de auto over oneffenheden als verkeersdrempels rijdt – onderdrukt.

- Intelligent Trace Control. In bochten zet dit systeem automatisch de remmen aan de binnenzijde van de bocht in werking – en past de werking zo nodig aan – om de auto op de juiste koers te houden.

De nieuwe Nissan Micra onderscheidt zich ook met de opmerkelijke stilte in het interieur, wat zorgt voor meer comfort en ontspannende omstandigheden voor de bestuurder. Die stilte is te danken aan verbeterde techniek in de auto om geluid te isoleren.

De voordelen zijn vooral merkbaar bij hogere snelheid, bijvoorbeeld op de snelweg. De geluidsisolatie laat de bestuurder wel de reacties van de motor horen, maar dempt andere geluiden, zoals die van de banden op de weg.

Gedownsizede motoren

De nieuwe Nissan Micra is vanaf de introductie leverbaar met keus uit drie felle en efficiënte, gedownsizede motoren – twee benzinemotoren en één dieselmotor. Ze zijn afgestemd op het karakter van de auto en bieden de optimale balans tussen prestaties en een laag verbruik.

De gedownsizede motoren en geavanceerde brandstofbesparende techniek – zoals Idle Stop&Start (ISS) – spelen een essentiële rol bij het beperken van de gebruikskosten. En die laatste zijn in het B-segment immers een van de hoofdzaken bij het aankoopbesluit. Twee van de drie motoren zijn leverbaar met ISS, dat het verbruik beperkt als de motor stationair draait.

Vanaf de introductie zijn alle motoren gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Andere motoren en een automatische transmissie worden later leverbaar. De prestaties van de drie motoren in de nieuwe Micra zijn als volgt:

Motor

Aantal cilinders

Ver-mogen PK (kW)

Koppel (Nm)

Trans-missie

CO2–emissie g/km

(brandstofverbruik l/100 km)

15/16-inchwielen

17-inchwielen

ISS

geen ISS

ISS

Geen ISS

0,9-liter turbo benzine

3

90 (66)

140

MT5

99 (4,4)

107 (4,8)

104 (4,6)

115 (5,1)

1,0-liter benzine

3

73 (54)

95

MT5

n.n.b.

n.n.b.

1,5-liter turbo diesel

4

90 (66)

220

MT5

85 (3,2)

97

(3,7)

92 (3,5)

101 (3,8)

Gegevens van 0,9- en 1,5-litermotoren gehomologeerd; gegevens van 1,0-litermotor zijn indicatief.

Vijf uitrustingsniveaus, bereikbaar voor elk budget

De nieuwe Nissan Micra is er in de bekende uitvoeringen Visia, Visia+, Acenta, N-Connecta en Tekna. Niet alle uitvoeringen zijn met alle motoren leverbaar. Elke nieuwe Micra is voorzien van een tweekleurig interieur en er zijn drie versies: een voor de Visia en Visia+, een tweede voor de Acenta en N-Connecta en een derde voor de Tekna-uitvoering. Lederen bekleding is een optie voor de Tekna-uitvoering.

Belangrijkste punten van iedere uitvoering

De Visia-uitvoering heeft stalen 15-inchwielen met wieldoppen, led-dagrijverlichting, elektrisch verstelbare buitenspiegels met geïntegreerde richtingaanwijzer, elektrisch bedienbare ruiten in de voorportieren, een achterspoiler, Hill Start Assist, Intelligent Emergency Braking, een tripcomputer met schakelindicator en weergave van de buitentemperatuur, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een in hoogte en afstand verstelbaar stuurwiel en een tweekleurig dashboard.

De Visia+-uitvoering voegt daar airconditioning aan toe, de basisversie van het audiosysteem met twee speakers. De Acenta-uitvoering staat op stalen 16-inchwielen met wieldoppen en is voorzien van buitenspiegelkappen in carrosseriekleur en met geïntegreerde richtingaanwijzer, deurgrepen eveneens in carrosseriekleur, Display Audio-entertainmentsysteem met 7-inch touchscreen en vier speakers, cruisecontrol en tweekleurige interieurbekleding.

De N-Connecta-uitvoering is voorzien van lichtmetalen 16-inchwielen, mistlampen aan de voorzijde, inklapbare en verwarmbare buitenspiegels, privacy glas, een met leder bekleed stuurwiel, automatische airconditioning, NissanConnect-infotainmentsysteem met een 7-inch touchscreen.

De Tekna-uitvoering ten slotte staat op lichtmetalen 17-inchwielen en is verder voorzien van Nissan Intelligent Key met startknop, een achteruitrijcamera met parkeersensoren aan de achterzijde, BOSE Personal audiosysteem met zes speakers, Safety Pack en stijlaccenten in het interieur.

Personalisatiemogelijkheden

De klant in het B-segment van tegenwoordig wil graag zijn eigen karakter uitdrukken door middel van zijn auto. Daarom heeft Nissan een uitgebreid personalisatieprogramma voor de nieuwe Micra ontwikkeld. Dat biedt keuze uit kleuren en voorzieningen die het toch al expressieve uiterlijk en zijn aangename interieur nog bijzonderder maken.

Exterieur

De personalisatiemogelijkheden voor het exterieur omvatten aanvullende opties die nieuw zijn voor de Micra en die allemaal hoogwaardig geanodiseerd zijn. Ze zijn vanaf de introductie van de nieuwe Micra leverbaar in vier kleuren – Power Blue, Energy Orange, Enigma Black enVariant Chrome. Later volgen meer kleuren. De personalisatiemogelijkheden zijn er voor de Acenta-uitvoeren en die daarboven. De kleurkeuze bestaat in drie pakketten:

- Exterior Pack: buitenspiegelkappen, sierlijsten op de bumpers en op de flanken van de auto.

- Exterior Pack Plus: als Exterior Pack maar met lichtmetalen 17-inchwielen (keuze uit vijf designs).

- Exterior Pack Ultimate: al het bovenstaande, plus hoogwaardige en duurzame stickers voor de carrosserie (keuze uit zeven stijlen). De stickers zijn ontwikkeld voor de flanken, de motorkap en het dak en vallen onder de driejarige garantie voor de auto.

Interieur

Het Interior Personalisation Pack bevat materialen en kleuren waarmee vier kenmerkende delen van het interieur worden aangepast. Dat zijn de stoelkussens, de armsteun in het portier, de kniesteun en het instrumentenpaneel. Het pakket is verkrijgbaar voor de Acenta en de uitvoeringen daarboven, en in drie kleuren – Power Blue, Energy Orange en Invigorating Red – die fraai passen bij de carrosseriekleuren.

Het Interior Personalisation Pack is een optie voor de Acenta, de N-Connecta en de Tekna. Er is keuze uit twee kleuren per uitvoering: Power Blue en Energy Orange voor de Acenta en N-Connecta, en Energy Orange en Invigorating Red voor de Tekna-uitvoering. Het Interior Personalisation Pack is niet leverbaar in combinatie met de carrosseriekleuren Ivory, White enPulse Green.

Verder is een aantal andere optiepakketten leverbaar af fabriek, onder meer het Safety Pack(standaard op Tekna). Andere optiepakketten hebben de thematische namen Cold, Style,Comfort en Tech en omvatten bijpassende opties voor bepaalde uitvoeringen.

Een aantal afzonderlijke personalisatie-opties is te bestellen via de Nissan-dealer, onder meer zijpanelen, spiegelkappen, bumperlijsten, een sierlijst langs de onderzijde van de kofferdeksel, een sierpaneel voor de binnenspiegel, een middenarmsteun voorin, vloermatten en een mat voor de kofferruimte.

Andere accessoires zijn onder meer een dakantenne in haaienvinvorm, verlichte dorpelpanelen, sfeerverlichting, sportpedalen, spatlappen, een trekhaak en dragers voor bijvoorbeeld fietsen en ski’s.

Fabricage
De nieuwe Nissan Micra wordt geproduceerd in de fabriek van de Renault in Flins, Frankrijk. Dit is de eerste personenauto van Nissan die in een fabriek van Renault wordt geproduceerd en daarmee is de productie van de Micra – na zeven jaar – weer terug in Europa.

Prijzen beginnen bij 15.190,- euro voor de 1.0 liter driecilinder naar voren. Met 73 pk en zonder turbo overigens. Een Renault Clio is net even iets duurder met een prijs vanaf 15.360,- euro. Dat lijkt niet veel, meer de Clio heeft wel een 90 pk sterke turbogeblazen driepitter onder de kap. De Micra met dit vermogen (uit een 1,2-liter driecilinder) kost 17.390,- euro.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: