Levertijd Hyundai Santa Fe bedraagt nu een jaar!

In Mei van dit jaar meldden we je al dat de levertijd van de Hyundai Santa Fe zeven maanden bedroeg, en dat die situatie waarschijnlijk niet snel beter zou worden.

Sterker nog, de situatie is zelfs slechter geworden, want door de wereldwijd aanhoudende vraag lopen de levertijden alleen maar op. Gevolg is dat de levertijd van de Santa Fe in Nederland nu ruim een jaar bedraagt.

Volgens de Nederlandse importeur is de levertijd echter wel afhankelijk van de gekozen motorisering. Zo geldt voor de diesel de langste levertijd. Op benzine kan sneller geleverd worden, maar  zeker niet sneller dan zeven maanden.

Hyundai Sante Fe 2013 03

De vorige Santa Fe werd nog in twee fabrieken gebouwd (Amerika en Zuid-Korea), maar de huidige generatie wordt alleen nog maar in Zuid-Korea gebouwd en daar is dus duidelijk een capaciteitsprobleem.

Dat probleem is dermate groot dat de introductie van de Grand Santa Fe voor Europa zelfs is uitgesteld totdat de productieproblemen opgelost zijn. Ook die versie is dusdanig gewild dat leveren in Europa binnen een afzienbare tijd niet mogelijk is, aldus het merk.

Kopers in Nederland kunnen eventueel hun koop annuleren als ze de levertijd te lang vinden worden.

Leave a reply