Levertijd Renault Clio Initiale Paris nog steeds onbekend

Alweer een jaar geleden presenteerde Renault tijdens de AutoSalon in Parijs een extra luxe variant van de Clio in de vorm van de Initiale Paris uitvoering. Tot op de dag van vandaag is het in ons land echter wachten op deze versie, want die is voorlopig nog in geen velden of wegen te bekennen.

Reden daarvoor is volgens een woordvoerder dat de vraag op dit moment simpelweg groter is dan het aanbod. Oftewel, de fabriek heeft een probleempje, want er kunnen maar een beperkt aantal Initiale Paris Clio’s gebouwd worden. Het bouwen van een Clio in de Initiale Paris-uitvoering neemt namelijk meer tijd in beslag dan die voor een reguliere Clio. Die wordt in een apart atelier parallel aan de fabrieksband aangepast en dat kost kennelijk wat meer tijd dan Renault lief is.

In dat atelier wordt de Clio Initiale Paris onder andere voorzien van de afwijkende Bi-Xenon koplampen met geintegreerde LED-dagrijverlichting en de lederen bekleding. Wanneer deze uitvoering van de Clio dan wel in ons land leverbaar wordt is dan ook nog steeds niet bekend en ook over de prijs is nog niet nagedacht.

In Frankrijk begint die overigens bij zo’n 21.500,- euro voor de 90Pk sterke 0.9 TCe voorzien van een driecilinder turbomotor. Ook een 120Pk sterke 1.2 TCe benzinemotor en een 1.5 dCi met 90Pk diesel staan op de prijslijsten.

Renault Clio Initiale Paris 2016 01 Renault Clio Initiale Paris 2016 03 Renault Clio Initiale Paris 2016 07 Renault Clio Initiale Paris 2016 04 Renault Clio Initiale Paris 2016 02 Renault Clio Initiale Paris 2016 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: