Lexus betreedt premium mid-size SUV markt met NX

Lexus heeft vandaag de eerste officiële foto's van de nieuwe mid-size crossover NX vrijgegeven. Met de NX gaat Lexus de strijd aan met de gevestigde orde in de markt van de premium mid-size SUV’s. De NX zal in Nederland met drie aandrijflijnen geleverd worden.

2014.04.03

Wie een hybride NX 300h koopt, heeft de keuze uit een voorwielaangedreven auto of vierwielaandrijving. De NX 200t, voor het eerst dus een Lexus met een 2,0-liter turbo, wordt altijd als vierwielaandrijver geleverd.

2014.02.25 LPMPD

Het design van Lexus’ nieuwe crossover is niet zo extreem als de conceptcar LF-NX, maar heeft wel een (meer dan) flinke dosis van het eigenzinnige karakter van het prototype behouden.

Lexus heeft bij de ontwikkeling van de NX extra aandacht besteed aan de intuïtieve bediening van het instrumentarium en Human Machine Interface (HMI). Daarom ontbreken innovaties niet. Zo kunnen straks mobiele telefoons draadloos worden opgeladen via een Wireless Charging Tray en beleeft een touch pad zijn debuut om onder meer het multimediasysteem te bedienen.

De NX staat vanaf 20 April op de Beijing Motor Show. Begin Oktober staat de introductie op de Nederlandse markt gepland.

2014.02.25 LPMPD Lexus NX 300h hybrid 200t turbo grijs wit 2015 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: