Lexus herziet gamma van de RX450h

Lexus herziet het leveringsprogramma van de RX450h hybride SUV en neemt afscheid van de Luxury Line. Die wordt vervangen door de Comfort Line. De Comfort Line is echter in principe gewoon de Luxury Line, echter op een paar punten aangepast.

Tot de standaarduitrusting van de Comfort Line behoren onder meer een elektrisch bedienbare achterklep, traploos instelbare stoelverwarming vóór, een uitgebreid Lexus navigatie- en audiosysteem en E-Four All Wheel Drive vierwielaandrijving. 

Het navigatiesysteem is uitgerust met een 8”-inch EMV (Electro Multi-Vision) kleurenscherm. Dat geeft een extra scherp beeld en kan comfortabel bediend worden dankzij de Remote Touch-bediening. Het systeem kent echter ook een spraakgestuurde bediening. Het Lexus audiosysteem – inclusief twaalf luidsprekers – is voorzien van een CD- en DVD-speler en is geschikt voor digitale radio-ontvangst (DAB). Dat zorgt voor een kraakhelder geluid dat vergelijkbaar is met dat van een CD. Ook een harde schijf is van de partij.

Verder is er lederen “Newport”-bekleding en zijn er drie geheugenstanden voor zowel de elektrisch bedienbare bestuurdersstoel als het stuurwiel én de buitenspiegels. Die buitenspiegels zijn bovendien elektrisch inklapbaar, verwarmbaar en zelfdimmend. Deze laatste eigenschap is ook terug te vinden bij de binnenspiegel. De Lexus RX 450h Hybrid is verder voorzien van een automaat, 18"-inch lichtmetalen velgen in 5-spaaksdesign, HID-koplampen – met koplampsproeiers en automatische hoogteverstelling – en zilverkleurige roof rails.

Dankzij de Full Hybrid aandrijflijn, realiseert de Lexus RX 450h Hybrid een normbrandstofverbruik van 1 op 15,4 gemiddeld. De 3,5-liter V6 benzinemotor en twee krachtige elektromotoren leveren daarbij een gecombineerd vermogen van net geen 300PK (299 pk). Dat stelt de Lexus in staat om vanuit stilstand in slechts 7,8 seconden naar de 100 km/h te accelereren.

De Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line kent een vanafprijs van 69.900,- euro.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: