Lexus laat dakloze LF-C2 Concept debuteren in LA

Met de Lexus LF-C2 gunt Lexus bezoekers van de Los Angeles Auto Show een blik in de toekomst van de designrichting die het merk voor ogen heeft.

Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor nóg scherpere lijnen en nóg meer onderscheidende details. Het design roept volgens de Japanners emotie op en koppelt dat aan het sentiment dat een roadster altijd al losmaakt. En omdat Lexus de LF-C2 niet van een opklapbaar of opvouwbaar dak voorziet, genieten de inzittenden bij zonnig weer dus altijd van de strakblauwe hemel.

Lexus LF-C2 Concept Cabriolet goud geel 2014 04

Een eventuele productievariant zal natuurlijk wel over een dak beschikken maar of dat een stalen of stoffen dak wordt staat nog in de sterren. De LF-C2 is overigens 4,71 m lang, 1,84 m breed en 1,38 m hoog.

Design dat lijkt te veranderen
Voor de vormgeving van het exterieur, vonden de designers inspiratie in de manier waarop diverse soorten licht hun eigen effect hebben op oppervlakken. De Lexus LF-C2 lijkt er hierdoor met het veranderen van het licht steeds anders uit te zien. Yasuo Kajino, hoofddesigner van de Lexus LF-C2. ‘Als je iets in het juiste licht toont, ervaren mensen dat als nooit tevoren.’ De stralende diep goudgele lak van de roadster versterkt het verrassingseffect.

Lexus LF-C2 Concept Cabriolet goud geel 2014 01
Optimale luchtstroming
De luchtinlaten aan de voorzijde van de Lexus LF-C2 zijn behalve fraai ook functioneel. Ze leiden koele buitenlucht naar de remmen en zorgen voor een optimale luchtstroming. Daardoor is de Lexus LF-C2 ook op hoge snelheid ongekend stabiel. De achterzijde wordt gekenmerkt door een indrukwekkende, volledig nieuw ontwikkelde diffuser, scherpe L-vormige achterlichtunits en vier verchroomde uitlaatpijpen.

Lexus LF-C2 Concept Cabriolet goud geel 2014 08
Intuïtieve bediening
Opvallendste feature is de middenconsole, die zich vanaf het dashboard helemaal naar de achterkant van het interieur uitstrekt. In het midden van de console trekt een analoog klokje met klassiek design de aandacht. Het vormt een mooi contrast met de touchpad waarmee de bestuurder intuïtief het multimediasysteem kan bedienen, net als in de onlangs gepresenteerde Lexus NX.

De sfeervolle ambiance wordt verder versterkt door de witte en grijze lederen bekleding en de LED-verlichting onder de ruiten.

Lexus LF-C2 Concept Cabriolet goud geel 2014 07 Lexus LF-C2 Concept Cabriolet goud geel 2014 06 Lexus LF-C2 Concept Cabriolet goud geel 2014 05 Lexus LF-C2 Concept Cabriolet goud geel 2014 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: